spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

ΝΑΣΑ: Ο θερμότερος Ιούλιος στην ιστορία της Γης

 

 

Το μέγεθος της υπερθέρμανσης που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης αποτυπώνεται σε στοιχεία της ΝΑΣΑ που δείχνουν πως ζούμε τον θερμότερο Ιούλιο στην ιστορία της Γης, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, στο άμεσο μέλλον οι καύσωνες μπορεί να διαρκούν από την Άνοιξη έως τον Αύγουστο. Ακραίες μεταπτώσεις των καιρικών φαινομένων -βασικό χαρακτηριστικό της κλιματικής κρίσης- ταλαιπωρούν τη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Στη Λομβαρδία, οι υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν τη θέση τους σε χαλάζι και καταιγίδες, ενώ στο Μιλάνο, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε μεγάλες ζημιές αλλά και πλημμύρες. Στα επόμενα 24ωρα όμως αναμένεται νέο κύμα καύσωνα.
Λίγες σταγόνες βροχής, ήταν αρκετές για να χαροποιήσουν τουρίστες και κατοίκους στη Ρώμη, που εξακολουθεί να μετρά 40άρια.
Κλιματιστικά και ανεμιστήρες δουλεύουν στο φουλ. Ειδικά στη Σικελία, υπάρχει υπερφόρτωση του δικτύου και σημειώνονται μπλακάουτ.

Και στην Ισπανία η ατμόσφαιρα θυμίζει καμίνι. Ουρές πάντως εξακολουθούν να σχηματίζονται έξω από τα μουσεία της Μαδρίτης, αν και γενικότερα παρατηρείται μείωση του τουρισμού, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεριζώνοντας δέντρα και παρασύροντας στέγες.
Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές.

Ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει και η Κίνα με πλημμύρες σε πολλές μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη.
Την ίδια ώρα στα κεντρικά ο καύσωνας συνεχίζεται. Με το θερμόμετρο στα ύψη ανάρπαστα έχουν γίνει τα λεγόμενα “facekinis”, ειδικές μάσκες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου και μπορούν να ενσωματωθούν στα καπέλα για να προστατεύουν από τον ήλιο.
Ξεχωριστή εφεύρεση και το ενσωματωμένο ανεμιστηράκι στο καπέλο, που λειτουργεί με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR