spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού οφείλεται η χαμηλή συμμετοχή στο β’ γύρο

 

 

 

Για πτώση της συμμετοχής στο β’ γύρο των αυτοδικοικητικών εκλογών έκανε λόγο μιλώντας στο ertnews, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Σημείωσε πως «παρατηρείται μια πτώση της συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή» η οποία όπως υποστήριξε «ακολουθεί ιστορικά το ίδιο μοτίβο της πτώσης όπως παρατηρείται στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Οι παράγοντες που έφεραν αυξημένη αποχή

Όπως εξήγησε ο Θανάσης Μπαλέρμπας θα πρέπει, «πριν βγάλουμε συμπεράσματα, να εξετάσουμε το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν τμήματα ετεροδημοτών».

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε μεγάλη μετακίνηση ετεροδημοτών. Σήμερα δεν παρατηρείται αυτό γιατί πολλοί δήμοι έχουν ολοκληρώσει την εκλογή των τοπικών τους αρχών» είπε αναφέροντας ενδεικτικά στη Θεσσαλία μόλις τρεις δήμοι έχουν επαναληπτικές εκλογές. «Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων έχουν συνέπειες και στην προσέλευση των ψηφοφόρων», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ώρα που θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα τα έχουμε μετά τις οκτώ το βράδυ. «Πιστεύω ότι η τάση θα εμφανιστεί λίγο μετά τις 20:00 και στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους γιατί θα είναι γρήγορη η διαλογή των ψηφοδελτίων» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλερμπάς.

Στο 23,1% η συμμετοχή στις κάλπες έως τις 14.30
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος η συμμετοχή έως τις 14:30 έχει διαμορφωθεί σε 23,1%. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 1.308.000 πολίτες.

Το αντίστοιχο ποσοστό στον πρώτο γύρο ήταν 30,8%, δηλαδή η προσέλευση σήμερα είναι χαμηλότερη κατά 7 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες.

 

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR