spot_img
13.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019» ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

 

 

 

Γ. Πατούλης: «Θα δώσουμε έμφαση στην εναλλακτική μετακίνηση με οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και σε υποδομές που θα συμβάλλουν στην μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση 2019», τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στο Ελληνικό, παρουσία του υπ. Υποδομών και Μεταφορών Α. Καραμανλή.

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και ο σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας, Κ. Λογοθέτης.

Ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στα περίπτερα των εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τα υβριδικά, αλλά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Η χώρα μας δυστυχώς διαθέτει  έναν από τους πιο γερασμένους στόλους επιβατικών αλλά και επαγγελματικών οχημάτων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται αποτελεσματικά η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών, αλλά ούτε και η προστασία του περιβάλλοντος.

Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η βελτίωση των υποδομών της Αττικής έτσι ώστε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, που θαυμάσαμε σήμερα στην έκθεση, να κινούνται σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Παράλληλα θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αττικής, σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσουμε στην Αττική το 1ο διεθνές συνέδριο ηλεκτροκίνησης με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής όπου  θα εξετάσουμε αναλυτικά τους τρόπους ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και της εναλλακτικής μετακίνησης με οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, θα εξετάσουμε τους τρόπους που μπορούν να δοθούν κίνητρα για την ένταξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σταθμών φόρτισης, τόσο  στην Περιφέρεια  Αττικής όσο και στους 66 Δήμους της».

Αυτή την εβδομάδα

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

ΝΕΑ

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

RPN.GR