spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ανοιχτή πρόσκληση προς την Εκπαιδευτική Κοινότητα του Πικερμίου και της Ραφήνας από το Ερευνητικό Έργο «Πικέρμι 123»

Επιστολή – πρόσκληση απευθυνει η ερευνητική ομάδα του εργου «Πικέρμι 123» στην Εκπαιδευτική Κοινότητα Ραφήνας-Πικερμίου:

 

 

 

Με ιδιαίτερη αναγνώριση του σπουδαίου κυττάρου της κοινωνικής ζωής που αποτελεί η εκπαιδευτική κοινότητα, η Κύρια Ερευνητική Ομάδα του Έργου «Πικέρμι 123»  προσκαλεί  τους φορείς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου να ενημερωθούν και να γνωρίσουν το Ερευνητικό Έργο «Πικέρμι 123», σκοπός του οποίου είναι η ανάδειξη των Παλαιοντολογικών θησαυρών του Πικερμίου.

Το Ερευνητικό Έργο «Πικέρμι 123: Δημιουργία Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας, στη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, έργο παγκόσμιας σημασίας, με ανάδειξη της Ταυτότητας Τόπου και χαρακτηριστικά Καινοτόμου Σχεδιασμού τετραπλής έλικας» έχει θέσει ως βασική  προϋπόθεση για την ωρίμανσή του τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο Σχεδιασμό του. Θέλει να καταγράψει  τις δικές της σκέψεις, ανάγκες, ιδανικά και  προτεραιότητες, με έμφαση  στις νεότερες γενιές, αυτές που σήμερα σχεδιάζουν  το μέλλον τους, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φορέων.Στόχος μας είναι η ουσιαστική συμβολή της νέας γενιάς, των νέων πολιτών του Πικερμίου και της Ραφήνας, με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας συνολικά (δημόσιας και ιδιωτικής), στην υλοποίηση ενός οράματος που διαρκεί πάνω από έναν αιώνα στον τόπο αυτόν  (όραμα τόσο  της επιστημονικής κοινότητας όσο και της τοπικής κοινωνίας), για την ανάδειξη των κορυφαίας σημασίας Παλαιοντολογικών ευρημάτων του Πικερμίου. Ευρημάτων που σηματοδοτούν την  ταυτότητα της περιοχής και  που της δίνουν την προοπτική να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης. Με σκοπό την επιστημονική γνώση, τη γνωριμία με σπάνιες ανακαλύψεις, την προσέγγιση της ιστορίας του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος, τον ποιοτικό τουρισμό και την αναψυχή, με καθοριστική παράλληλα επίδραση στην τοπική ανάπτυξη και την παγκόσμια φήμη του τόπου.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία επίσης, θέλουμε να αφουγκραστούμε τις σκέψεις και  τις επιθυμίες των παιδιών και των νέων της περιοχής, για την εξέλιξη του τόπου τους και το  πως αντιλαμβάνονται το μέλλον τους σε αυτόν. Να συμβάλλουμε στο να βαθύνουν οι γνώσεις τους για τον τόπο τους, να ακούσουμε  τους προβληματισμούς τους και τα συναισθήματα για τον πλούτο της περιοχής, τον οποίο αναδεικνύει το Ερευνητικό Έργο “Πικέρμι 123”.

Γι’ αυτό ξεκινάμε με πολλή χαρά,  τον κύκλο των ενημερωτικών συναντήσεων με τα δημόσια σχολεία και  τους ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης του Πικερμίου και της Ραφήνας, προκειμένου  να συμβάλουν δημιουργικά με τη συμμετοχή τους,  στο σχεδιασμό του Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας Πικερμίου.

Αφού ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία τους, να ευχηθούμε μια καλή και δημιουργική νέα χρονιά σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές!

 

Αυτή την εβδομάδα

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

ΝΕΑ

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

RPN.GR