spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Καλοκαίρι φέρνει ο “Ωμέγα Εμποδιστής”

 

 

 

“Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καλοκαιρία στην Ελλάδα”, τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του για τον καιρό τις επόμενες ημέρες. “Ένας μήνας που όπως λέει η παροιμία μπορεί να μυρίσει και καλοκαίρι (όχι ότι έχουμε δει και βαρυχειμωνιά μέχρι στιγμής), μπορεί όμως και να αγριέψει φέρνοντας τον βαρύ χειμώνα”, σημειώνει ο μετεωρολόγος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης “Οδηγούμαστε σε επιβεβαίωση του πρώτου μισού της παροιμίας, μιας και αν αφήσουμε στην άκρη το σύντομο πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου μέσα στο Σάββατο, οδηγούμαστε ολοταχώς προς ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες“.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, “Το αίτιο αυτής της εξέλιξης είναι ένα ατμοσφαιρικό βουνό που καθώς το κοιτάμε στους χάρτες καιρού μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα ΩΜΕΓΑ, δίνοντας έναν τύπο εμποδισμού στην Μετεωρολογία, γνωστό σαν Ωμέγα εμποδιστής”.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα απλωθεί από πάνω μας χαρίζοντάς μας για κάποιες ημέρες προστασία από τις κακοκαιρίες και τις χαμηλές θερμοκρασίες”, διευκρινίζει ο μετεωρολόγος.

 

 

“Αν τώρα θέλουμε να κλείσουμε πονηρά το μάτι για το πώς θα κυλήσει ο καιρός στο πρώτο μισό του μήνα, με τη βοήθεια και της μεθόδου πολλαπλών τρεξιμάτων (δεύτερος χάρτης), μπορούμε να πούμε με μια καλή βεβαιότητα ότι αυτό το διάστημα καλοκαιρίας θα μας συντροφεύει μέχρι και τις 8 με 9 του μήνα περίπου, με θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα”, συνεχίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΧΑΡΤΗΣ

Στη συνέχεια και μέχρι τις 12 με 13 περίπου του μήνα φαίνεται το ατμοσφαιρικό αυτό βουνό να εξασθενεί, ανοίγοντας τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τα δυτικά και βόρεια να κινηθούν προς τη χώρα μας ρίχνοντας και τη θερμοκρασία που και πάλι όμως θα είναι σε υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή τιμές. Από εκεί και μετά η αβεβαιότητα αυξάνει με την τάση όμως να μας δείχνει άστατο καιρό“, καταλήγει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR