spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ελληνικό: Πόσο στοιχίζουν οι νέες κατοικίες

 

 

Ανεβάζει τον πήχη για την τιμή πώλησης της πρώτης φουρνιάς κατοικιών στο Ελληνικό -πέραν των πολυτελών που προπωλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο- η Lamda Development, συνυπολογίζοντας την ισχυρή ζήτηση αλλά και τις ενδείξεις πωλούμενων άλλων αναπτύξεων στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται πως μετά τα διαμερίσματα του Marina Tower, τις μεζονέτες και τα οικόπεδα των 27 βιλών στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου του Ελληνικού, η Lamda Development επισημοποίησε τον περασμένο Νοέμβριο τη δημιουργία «φθηνότερων» αλλά ποιοτικών οικιστικών projects με στόχο τη διάθεση έως 1.230 διαμερισμάτων έως το τέλος του 2026.

Η έναρξη εμπορευματοποίησης του project έγινε στα τέλη του 2023 με 88 διαμερίσματα και βαθμηδόν προστίθεται επιπλέον units, ωστόσο στην τελευταία εταιρική της παρουσίαση η Lamda Development αναθεωρεί προς τα πάνω τα εκτιμώμενα έσοδα έως του ποσού του 1 δισ. ευρώ.

Τον περασμένο Νοέμβριο κατά την παρουσίαση της προόδου των έργων υποδομής στο ακίνητο του Ελληνικού αλλά και της επίσημης ανακοίνωσης για το Project Little Athens (που περιλαμβάνει 8 γειτονιές- οικιστικές αναπτύξεις) ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Αθανασίου, είχε αναφέρει ότι το μέσο κόστος κατασκευής ανά τ.μ. για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης σύμφωνα με το πρώτο πιλοτικό launching ξεκινούσαν από τα 6.000-6.500 ευρώ ανά τ.μ.

Στην προηγούμενη εταιρική παρουσίαση του ομίλου, τα υπό σχεδιασμό 1.230 διαμερίσματα αφορούν σε μεικτή πωλούμενη επιφάνεια που αγγίζει τα 153.000 τ.μ., από τα οποία η Lamda ανέμενε συνολικά μικτό έσοδο 1,171 δισ. ευρώ και μικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη παρουσίαση του Φεβρουαρίου 2024 ωστόσο, η μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. για τα διαμερίσματα του Little Athens ανέρχεται πλέον σε 7.500 ευρώ ανά τ.μ., γεγονός που οδηγεί σε αναθεώρηση των εκτιμώμενων εσόδων σε βάθος τριετίας.

Μόνο από τα οικιστικά projects στο Ελληνικό ο όμιλος ανέμενε έσοδα της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ (1,118 από τις αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο και τα υπόλοιπα από το Little Athens). Συνολικά έως την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης 5ετούς φάσης (μαζί με τα έσοδα από πώληση γης, το IRC και άλλες επενδύσεις στο ακίνητο) ανέμενε έσοδα 3,3 δισ. ευρώ με μικτό κέρδος της τάξης των 900 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρική παρουσίαση περιλαμβάνει και προβολή για την εμπορευματοποίηση της δεύτερης φάσης δημιουργίας επιπλέον 6.500 κατοικιών κατά την περίοδο 2027-2037, όπου εκτιμάται ότι οι συνολικές εισπράξεις θα αγγίξουν τα 9 δισ. ευρώ και το μικτό κέρδος τα 3,3 δισ. ευρώ.

Πηγή:news247.gr

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR