spot_img
24.3 C
Rafina
Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2026
spot_img

Μάτι: Πότε βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου – rpn

 

 

 

 Στις 29 Απριλίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που καταγράφηκαν σε παγκόσμιο και εθνικό εθνικό επίπεδο, απόρροια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018.

   Μετά από διαδικασία πολλών μηνών, οι δικαστές θα ανακοινώσουν την κρίση τους για τους 21 κατηγορούμενους για την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι, αφήνοντας πίσω της 104 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Σήμερα στο δικαστήριο ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων που ξεκίνησαν μετά την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται πως κατά την εισαγγελική κρίση, πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι εννέα εκ των κατηγορουμένων και να αθωωθούν οι υπόλοιποι δώδεκα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, του τότε αρχηγού του ΠΣ, Σωτήριου Τερζούδη, του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ Αθηνών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ, Ανατολικής Αττικής, Χαράλαμπου Χιόνη, του αντιδημάρχου Μαραθώνα, Βάιου Θανασιά, του τότε δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, του τότε αντιδημάρχου Ραφήνας, Αντ. Παλπατζή και του κατοίκου Πεντέλης Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με τη εισαγγελική εισήγηση, για αυτούς τους κατηγορούμενους και ανάλογα με την εμπλοκή του καθενός, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και αυτή και του εμπρησμού από αμέλεια που αφορά τον κ. Αγγελόπουλο, κάτοικο Πεντέλης.

Αυτή την εβδομάδα

Διακοπές για λίγους: Ακτοπλοϊκά «φωτιά», αεροπορικά-σοκ και το ελληνικό καλοκαίρι σε δόσεις

Το άλλοτε αυτονόητο «πάμε διακοπές» μετατρέπεται πλέον σε οικονομική...

Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ για το γραφείο εξυπηρέτησης κοινού στη Νέα Μάκρη

Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει τους κατοίκους στον Δήμο Μαραθώνος ότι το...

ΝΕΑ

Διακοπές για λίγους: Ακτοπλοϊκά «φωτιά», αεροπορικά-σοκ και το ελληνικό καλοκαίρι σε δόσεις

Το άλλοτε αυτονόητο «πάμε διακοπές» μετατρέπεται πλέον σε οικονομική...

Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ για το γραφείο εξυπηρέτησης κοινού στη Νέα Μάκρη

Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει τους κατοίκους στον Δήμο Μαραθώνος ότι το...

RPN.GR