spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Φωτιά στον Βαρνάβα: Πέρασε 40 χιλιόμετρα κι έκαψε 100.000 στρέμματα – Η καταγγελία κατοίκου – rpn

 

 

 

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έρχεται να «ρίξει» φως στο πως ξεκίνησε η φωτιά στην βορειοανατολική Αττική, η οποία διένυσε μια απόσταση 40 χλμ. κι έφτασε από τον Βαρνάβα έως το Πάτημα Χαλανδρίου και έκαψε 100.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με βίντεο που εξασφάλισε και έφερε στο φως της δημοσιότητας το STAR, από ιδιοκτήτη σπιτιού, αποδεικνύεται, ότι οι φλόγες ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς από κοντινό οικόπεδο.

Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται κάτω από μία κολόνα, στην οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, έγιναν εκρήξεις και αμέσως μετά ένα πυρακτωμένο καλώδιο έπεσε στα ξερόχορτα και η φωτιά πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι πραγματογνώμονες από την αρμόδια Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, αλλά και από τη ΔΕΗ πήγαν στο συγκεκριμένο οικόπεδο και πήραν κομμάτια από το καλώδιο, έτσι ώστε να αποδειχθεί και εργαστηριακά ότι αυτή ήταν η ακριβής αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς και ότι από εκεί ξεκίνησαν να επεκτείνονται οι φλόγες.

Ο κάτοικος της περιοχής που κατήγγειλε το γεγονός είχε μιλήσει και στον ΣΚΑΪ.

Ένα αντίστοιχο βίντεο έφερε στη δημοσιότητα και το Open.

H ρεπόρτερ Μίνα Καραμήτρου μετέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επικρατούν δυο σενάρια. Το πρώτο είναι πως αρχικά εντοπίστηκαν ταυτόχρονα δυο εστίες φωτιάς που παραπέμπει σε εμπρησμό. Ωστόσο, υπάρχει καταγγελία ηλικιωμένου ότι η φωτιά ξεκίνησε από καλώδια ηλεκτροδότησης που έσκασαν και έπεσαν στα ξερόχορτα.

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR