spot_img
18.3 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Καλλιτεχνούπολη: Καταγγελία-βόμβα του τέως Δημάρχου για απένταξη έργου 2,5 εκατ. επειδή χάθηκε η προθεσμία – Τι μας είπε η Δήμητρα Τσεβά – rpn

Φοβερά ερωτηματικά και μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει από εχθές καταγγελία του τέως Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνού για απένταξη έργου στην Καλλιτεχνούπολη ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ( Ανάπλαση 25 στρεμμάτων). Σύμφωνα με την πολύ σοβαρή αυτή καταγγελία, ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου όχι μόνον έχασε την προθεσμία άρα και την χρηματοδότηση έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ , αλλά την ίδια ημέρα υπέγραψε σύμβαση για το έργο ύψους 2.646.744 ευρώ που θα πληρωθεί από τον δημοτικό προϋπολογισμό!

Δηλαδή, η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου, δεν γνώριζαν ότι το έργο έχει απενταχθεί, και χάθηκαν τα 2,5 εκατ. της χρηματοδότησης, και το έργο συμβασιοποιήθηκε από το δήμο, ανοίγοντας τρύπα πάνω από 2,6 εκατ ευρώ στον δημοτικό κορβανά; Πριν από λίγο επικοινωνήσαμε με την Δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά, ρωτώντας την για την υπόθεση αυτή και μας απάντησε ότι σύντομα ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου θα δώσει εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση, βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα. Αναμένομεν…Ρεπορτάζ Κατερίνα Τράση.

Ακολουθούν τα έγγραφα που ανήρτησε ο Ευ. Μπουρνούς και η καταγγελία του

 

 

Ανάρτηση Μπουρνού:
Στον Καιάδα η Ανάπλαση των 25 στρεμμάτων στην Καλλιτεχνούπολη.
ΝΕΑ τεράστια γκάφα της διοίκησης Τσεβά.
Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου μπροστά σε πλήρη κατάρρευση.
Υπέγραψαν σύμβαση για έργο 2.646.744 € την ίδια μέρα που απεντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου ύψους 2,5 εκ €. ΦΕΚ 5545/Β/4-10-2024)
Επικίνδυνη για το μέλλον του δήμου η διοίκηση Τσεβά
Το κλειστό κονκλάβιο δημάρχου- γενικής γραμματέως και λοιπών εξωθεσμικών παρατρεχάμενων, που μεχρι πρότινος οδηγούσαν το “άρμα” και οι οποίοι έχουν δημιουργήσει διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και αποτέλεσαν τη βασική αιτία για τη μαζική αποχώρηση από θέσεις ευθύνης 5 αντιδημαρχων και 4 εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων έκανε πάλι το θαύμα του .
Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,5 εκ € απο το Ταμείο Ανάκαμψης από τη διοίκηση Μπουρνούς για το έργο: ” Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου- Χώρος Αθλητών εγκαταστάσεων & Παιδικής Χαράς -ΟΤ 107 Καλλιτεχνούπολη ΔΕ Ραφήνας ” απεντάχθηκε από τη χρηματοδότηση με το ΦΕΚ 5545/2024, γιατί δεν ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα η συμβασιοποίηση του έργου και δεν ζητησαν να πάρουν παράταση.
2,5 εκ € έκαναν ” φτερά” .
Την ίδια μέρα της απένταξης ο δήμος υπέγραφε σύμβαση και δημιουργούσε υποχρέωση έναντι του αναδόχου ύψους 2.646.744€.
Το έγγραφο αγωνίας της Τεχνικής Υπηρεσίας ( αριθμ πρωτ ΠΕΑ 5031 που παρατίθεται αυτούσιο) συνταγμένο στις 14/10/2024 αναδεικνύει τη δεινή κατάσταση και την ανικανότητα διαχείρισης της διοίκησης του δήμου ακόμα και εξασφαλισμένων έργων από τη διοίκησή μας.
Η ασυνεννοησία και το οικονομικό αδιέξοδο έχουν “πιάσει πάτο”.
Μια και μοναδική λύση υπάρχει.
Η παραίτηση της απαράδεκτης και ανεπαρκούς δημάρχου Δήμητρας Τσεβά.
ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ.
ΤΩΡΑ.
Εμετρήθη, εζυγίσθη αυτοδιοικητικά και ευρέθηκε ελλειποβαρής.
Η πρόοδος του τόπου μας απαιτεί να παραιτηθεί ώστε να δώσει τη δυνατότητα να πάμε το δήμο μας μπροστά.
Δεν χωρούν άλλες αναβολές.
Κάθε στιγμή που περνά μας οδηγεί η προσωπική ανερμάτιστη μικροπολιτική της Δήμητρας Τσεβά αλλά και των “αυλικών” της σε δρόμους χωρίς επιστροφή.
Η κρίσιμη ώρα είναι τώρα.
Εμείς είμαστε εδώ, ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση να διατηρήσουμε το δήμο μας κραταιό-όπως τον παραδώσαμε -και να τον πάμε ακόμα πιο πάνω διαμορφώνοντας με τους πολίτες τον τόπο που αξίζει να ζούμε με τα παιδιά μας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Β.Μπουρνούς.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR