spot_img
13.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ολομέλεια της Βουλής: Έρχεται το Νομοσχέδιο για τον Προσωπικό Γιατρό – rpn

 

 

 

Στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Αναμόρφωση του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού – Σύσταση Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας», ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η βελτίωση του θεσμού του προσωπικού ιατρού, καθώς σήμερα πολλοί ιατροί αποφεύγουν να ενταχθούν σε αυτόν λόγω χαμηλών οικονομικών κινήτρων σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο νόμου διατηρεί την υποχρεωτική εγγραφή του πληθυσμού σε προσωπικό ιατρό, ενώ η παραπομπή σε ειδικότητες θα γίνεται από τον προσωπικό ιατρό ή άλλους ιατρούς με ενημέρωσή του. Καταργείται η δυνατότητα άλλων ειδικοτήτων ως προσωπικών ιατρών, ενώ προσφέρεται κίνητρο ύψους 40.000 ευρώ για ειδικότητες γενικής ιατρικής και παθολογίας. Επίσης, δημιουργούνται Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, συνδεδεμένα με τα ιατρικά τμήματα δημόσιων ΑΕΙ, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής.

Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και «Νίκη» το καταψήφισαν. ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες διατηρούν επιφύλαξη για την τελική τους θέση.

Αυτή την εβδομάδα

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

ΝΕΑ

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

RPN.GR