spot_img
29.4 C
Rafina
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
spot_img

Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος σε ηλικία 57 ετών – rpn

 

 

 

Ο Δημήτρης Ήμελλος, γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1967 στην Κυψέλη, υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους και πολυδιάστατους καλλιτέχνες της ελληνικής θεατρικής και τηλεοπτικής σκηνής. Με καταγωγή από τη Νάξο, από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο, ο Ήμελλος μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Ήχε έναν γιο, τον οποίο περιέγραφε ως το μεγαλύτερο δώρο της ζωής του.

Αρχικά σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, όμως το πάθος του για την υποκριτική τον οδήγησε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στη Μόσχα, στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ), όπου ειδικεύτηκε στη σκηνοθεσία.

Η καριέρα του στο θέατρο υπήρξε εντυπωσιακή, με σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίuς σκηνοθέτες. Συμμετείχε σε παραστάσεις όπως «Οιδίπους Επί Κολωνώ», «Μήδεια», «Πέρσες», «Ερωτόκριτος» και «Ταρτούφος». Μεταξύ 2001 και 2007 ήταν μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, υπο τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού.

Το 2001 βραβεύτηκε με το Βραβείu Χορν για την ερμηνεία του στη «Φρεναπάτη», ενώ το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείu Ανδρικής Ερμηνείας από το περιοδικό «Αθηνόραμα» για τον ρόλο του στο «Μολιέρος».

Στην τηλεόραση, ο Δημήτρης Ήμελλος διακρίθηκε για τις συμμετοχές του σε σειρές όπως «Το 10», «Σασμός», «Καρυωτάκης» και «Άγιος Παϊσιος». Στον κινηματογράφο, οι ερμηνείες του στις ταινίες «Bank Bang», «Delivery» και «Ράφτης» ήταν αξιομνημόνευτες.

Η ζωή του στιγματίστηκε από τη μάχη του με τον καρκίνο, μια μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια και πιστεύοντας στη δουλειά του μέχρι την τελευταία στιγμή. Η επιμονή και η προσήλωσή του στην τέχνη τον έκαναν να ξεχωρίζει, καθιστώντας τον έναν από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς ηθοποιούς.

Η απουσία του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ελληνικό θέατρο και τηλεόραση, καθώς ο Δημήτρης Ήμελλος υπηρέτησε με ειλικρίνεια, πειθαρχία και ευαισθησία. Ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί την απώλεια ενός δημιουργού που αφησε το στίγμα του και έδειξε πως είναι να ζεις με πάθος, μάχη και αξιοπρέπεια.

Αυτή την εβδομάδα

Ενισχύεται η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης

Νέα ενίσχυση για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο...

Ιστορικός Τεντόγλου στον Βόλο: Άλμα στα 8,66 μ. και ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ

Μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του πραγματοποίησε...

Νέες πιέσεις στις τιμές των τροφίμων – Οι παράγοντες που απειλούν το καλάθι των νοικοκυριών

Νέες επιβαρύνσεις στην αγορά τροφίμων φοβούνται αναλυτές, καθώς οι...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα: Νεκρός μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Τη ζωή του έχασε αναβάτης μοτοσικλέτας σε τροχαίο δυστύχημα...

Συναγερμός στο Μετρό: Άνδρας μπήκε στο τούνελ από την Αγία Παρασκευή και συνελήφθη- φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ»

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου στη...

ΝΕΑ

Ενισχύεται η στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης

Νέα ενίσχυση για την ασφάλεια των πολιτών, στο πλαίσιο...

Ιστορικός Τεντόγλου στον Βόλο: Άλμα στα 8,66 μ. και ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ

Μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του πραγματοποίησε...

Νέες πιέσεις στις τιμές των τροφίμων – Οι παράγοντες που απειλούν το καλάθι των νοικοκυριών

Νέες επιβαρύνσεις στην αγορά τροφίμων φοβούνται αναλυτές, καθώς οι...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: 28 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

Στην πρόσληψη 28 εργαζομένων για την καθαριότητα των σχολικών...

Συνάντηση στο Δημαρχείο Ραφήνας για την όχληση από το Αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”

Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση της αεροπορικής όχλησης από...

RPN.GR