spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Μητσοτάκης: «Προστατεύουμε τα ανήλικα από τον ψηφιακό εθισμό» – rpn

 

 

 

Σε εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σταθερή πρόοδο της χώρας, παρά τις προκλήσεις, αναφέροντας:
«Σε μια εποχή που μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν καν να ψηφίσουν προϋπολογισμό, η Ελλάδα κάνει σταθερά βήματα προόδου και σύγκλισης. Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί όπου θέλουμε. Όμως, έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια καλή πορεία της οικονομίας που μας επιτρέπει να επιταχύνουμε και να διευρύνουμε τις κοινωνικές πολιτικές».

Θετικά Μέτρα του Προϋπολογισμού

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κοινωνικές παροχές που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό, τονίζοντας:

  • Πλήρης απαλλαγή από φαρμακευτική δαπάνη για 132.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Επίδομα επικινδυνότητας ύψους 100 ευρώ μηνιαίως για 153.000 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Πρωτοβουλίες για Τραπεζικές Προμήθειες

Σημείωσε επίσης τη λήψη 10 νέων μέτρων για τον περιορισμό των τραπεζικών προμηθειών, με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη μείωση του οικονομικού βάρους για φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόοδος στο Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις απορρόφησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα έχει υποβάλει το πέμπτο αίτημα πληρωμής ύψους 3,1 δισ. ευρώ και έχει ήδη ολοκληρώσει 135 μεταρρυθμιστικά και επενδυτικά ορόσημα, λαμβάνοντας πάνω από το 50% των συνολικών διαθέσιμων πόρων, που ξεπερνούν τα 18 δισ. ευρώ.

Χαμηλός Πληθωρισμός

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατέγραψε τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στα είδη διατροφής τον Νοέμβριο μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε.

Ψηφιακός Εθισμός

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα του ψηφιακού εθισμού παιδιών και νέων. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει δημόσια συζήτηση για το θέμα, καλώντας γονείς, επιστημονική κοινότητα και εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών.

Στις 30 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία των ανηλίκων από τον ψηφιακό εθισμό, με στόχο την ισορροπημένη χρήση της τεχνολογίας.

Ο απολογισμός αναδεικνύει τη στρατηγική της κυβέρνησης να επικεντρωθεί σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις, κοινωνική στήριξη και την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων όπως ο ψηφιακός εθισμός.

Αυτή την εβδομάδα

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Διώνη Πικερμίου: Κάτοικοι ζητούν ενημέρωση για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την άμεση ενημέρωση των κατοίκων της Διώνης Πικερμίου σχετικά...

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία – Ποιοι κερδίζουν και ποιες είναι οι παγίδες

Μια νέα ευκαιρία τακτοποίησης παλαιών οφειλών προς την Εφορία...

Καιρός σήμερα: Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες κυλά η σημερινή ημέρα σε...

ΝΕΑ

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

RPN.GR