spot_img
17.2 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Τουρκία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε χιονοδρομικό – Πανικός και αλλοφροσύνη – rpn

 

 

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στη βορειοδυτική Τουρκία.

Εξήντα έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 51 τραυματίσθηκαν στην πυρκαγιά του ξενοδοχείου τους στο χιονοδρομικό κέντρο Καρτάλκαγια στην επαρχία Μπολού της βορειοδυτικής Τουρκίας.

«Ο αριθμός των νεκρών της πυρκαγιάς του ξενοδοχείου έφθασε τους 66. Πενήντα ένας άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά», ανακοίνωσε από τον τόπο της τραγωδίας ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια επιβεβαιώνοντας ότι η φωτιά σβήστηκε.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 03.30 στον όροφο του εστιατορίου του Grand Kartal Hotel, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ οι προσπάθειες διάσωσης και υποστήριξης στους τραυματίες συνεχίζονται.

Βίντεο από κινητά τηλέφωνα κατέγραψαν συγκλονιστικές σκηνές, με επισκέπτες να δένουν σεντόνια για να κατέβουν από τα παράθυρα, ενώ άλλοι φώναζαν για βοήθεια. Δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν αφού πήδηξαν από το κτίριο υπό καθεστώς πανικού, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Προσεύχομαι για το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξενοδοχείο στο Kartalkaya και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Μεταφέρω τις ευχές μου σε όλα τα αδέρφια μου που επλήγησαν από αυτό το τραγικό περιστατικό, το οποίο παρακολουθούμε στενά μέσω των αρμόδιων οργάνων μας από την πρώτη στιγμή και έχουν ξεκινήσει άμεσα έρευνες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR