spot_img
18 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σ.Λουκάτος σε Δ.Τσεβά: Τον χαρακτηρισμό ”αήθης” τον επιστρέφω σε εσάς – Σε καμία ενέργεια δεν προέβη ο Δήμος για τις Αντικειμενικές Αξίες στη Ζ’ Ζώνη» – rpn

Το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών στη Ζ’ Ζώνη της Ραφήνας επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Σπύρος Λουκάτος, φέρνοντας στο προσκήνιο τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, πολίτες της Ραφήνας είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας τη μείωση των αντικειμενικών αξιών μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), και τελικά δικαιώθηκαν.

Ο κ. Λουκάτος ρώτησε εάν ο Δήμος γνωρίζει την τροπολογία που αφορά τις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ στη Ζ’ Ζώνη, με τον κ. Μπουρνιά να του ανταπαντά, ρωτώντας αν ο ίδιος έχει γνώση του θέματος.

Ο κ. Λουκάτος υπογράμμισε ότι η σχετική απόφαση εκδόθηκε τον Ιανουάριο, ωστόσο, μόνο οι πολίτες προσέφυγαν, ενώ ο Δήμος δεν προέβη σε καμία ενέργεια. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και ο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), το οποίο εισπράττει ο Δήμος από τους κατοίκους της Ζ’ Ζώνης.

Απαντώντας, η κ. Τσεβά σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να προβούν σε αλλαγές εάν δεν έχουν λάβει επίσημη απόφαση.

Ο κ. Λουκάτος επανήλθε, αναφέροντας ότι η σχετική νομοθεσία είναι ο Νόμος 5162/2024 (ΦΕΚ 5/12/2024) και τόνισε ότι από τη στιγμή που η απόφαση έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα έπρεπε να την εφαρμόσουν.

Επιπλέον, σχολίασε την ανακοίνωση της κ. Τσεβά για την αντιπολίτευση, εστιάζοντας στη χρήση του όρου «αήθης». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η λέξη σημαίνει «ανήθικος» και δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό, τον οποίο επιστρέφει στη δήμαρχο και σε όποιον διατύπωσε τη φράση.

Κλείνοντας, ο κ. Λουκάτος υπογράμμισε ότι ψήφισε την πρόταση που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι η κ. Τσεβά ανήκει στη μειοψηφία.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR