spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Νέος Βουτζάς: ”Ας σταματήσουν όλοι να παίζουν με τη δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων”- Άμεση διόρθωση του ΦΕΚ – rpn

”Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ “ΑΝΟΗΣΙΑ” ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ “ΜΑΝΔΑΡΙΝΩΝ”, Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΡΑΦΉΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΊΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ ΤΗΝ ΕΎΛΟΓΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΒΟΥΤΖΑ.
♦️♦️ΆΜΕΣΗ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΌΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΏΝ ΤΏΡΑ!
Ο θόρυβος για την αποκάλυψη της “εξαφάνισης” του κομματιού του Βουτζά, που ανήκει διοικητικά στη Ραφήνα, η ταυτόχρονη εμφάνιση μόνο του κομματιού του οικισμού που ανήκει στη ΔΕ Ν. Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και η ξαφνική αλλαγή στους ταχυδρομικους κώδικες και η υπαγωγή διευθύνσεων κατοίκων στον οικισμό του Ν. Πόντους, προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο και δικαιολογημενη ανησυχία στους κατοίκους του οικισμού για αλλαγή ακόμη και διοικητικών ορίων και συνένωση με το Ν. Πόντο.
ΧΡΟΝΙΚΟ:
Τον Απρίλιο του 2024 εκδίδεται το ΦΕΚ 2090 (φωτο1) με τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για την τελευταία απογραφή.
Εκεί ξεκινά το λαθος(?), η αβλεψία (?), η ανοησία (?), όταν στην αναλυτική καταγραφή πληθυσμού ανά ΔΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκύπτει κατά τους “σοφούς” συνταξαντες το ΦΕΚ το εξής καταπληκτικό: (φώτο 2 και 3)
Στη μεν ΔΕ Ν. Μάκρης εμφανίζεται απογραφομενος ο οικισμός του Βουτζά με 1208 κατοίκους, ενώ την ίδια στιγμή λίγο παρακάτω στον ίδιο πίνακα του ίδιου ΦΕΚ,
η ΔΕ Ραφήνας εμφανίζεται με Ραφήνα και Καλλιτεχνούπολη και ΠΟΥΘΕΝΑ το κομμάτι του Βουτζά που ανήκει διοικητικά στο Δήμο και είναι περίπου το 20% του οικισμού!!!
Η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου από τον Απρίλιο του 2024, σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο, δεν πήρε κυριολεκτικά χαμπάρι το συγκεκριμένο ΦΕΚ και τι γράφει, ώστε να ζητήσει την άμεση διόρθωσή του και να κλείσει το θέμα.
Και αν δεν είχε “σκάσει” το θέμα από κατοίκους που εμβρόντητοι έβλεπαν αλλαγές στους ταχυδρομικους τους κώδικες και την περιοχή υπαγωγής, αλλά και τις κινήσεις του εξωραϊστικου συλλόγου (άλλη συζήτηση αυτή…) που προκάλεσαν μια επίσημη απάντηση από το ελληνικό δημόσιο ότι ο οικισμός “ανήκει” στη ΔΕ Ν. Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα (!!!), ακόμη χαμπάρι δεν θα είχαν πάρει.
Είναι ταυτόχρονα αδιανόητος μικρομεγαλισμος, αφέλεια στην καλύτερη περίπτωση, ο… Εξωραϊστικος σύλλογος της περιοχής, αφού έλαβε την απάντηση που έλαβε σε επιστολή με δικά του αιτήματα, αντί να ενημερώσει άμεσα ως όφειλε τη δημοτική αρχή για το τι περιλαμβάνει αυτή, ώστε να κινηθεί, εκτίμησε λέει ότι ήταν λάθος, και προσπαθούσε να λάβει απαντήσεις τηλεφωνικά από την συντάκτρια της απάντησης και να κλείσει ρβ με τον αρμόδιο Υφυπουργό.
Ο… Εξωραϊστικος σύλλογος. Χωρίς να ενημερώσει καμία τοπική αρχή για τις απαραίτητες ενέργειες…
Εν ολίγοις. Ας σταματήσουν όλοι να παίζουν με τη δικαιολογημενη αγωνία των κατοίκων.
♦️♦️Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου επιτέλους κάποια στιγμή ας βγει από το τέλμα της ακινησίας και ας προσπαθήσει να διοικήσει έστω και στοιχειωδώς και ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙ ΤΗ ΔΙΌΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΈΧΕΙ ΚΆΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΊΛΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΑΎΡΙΟ!!!”

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR