spot_img
33.6 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Συμμετοχή καλλιτεχνών και επωνύμων στη συγκέντρωση για τα Τέμπη – RPN

 

 

 

 

Ακόμα και σήμερα μία μέρα μετά τις εκδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη οι Έλληνες καλλιτέχνες συνεχίζουν να αναρτούν στα social media τους φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση. Χθες 28 Φεβρουαρίου 2025, η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα θυμήθηκαν την τραγωδία στα Τέμπη, δύο χρόνια μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Στις συγκεντρώσεις μνήμης και απαίτησης δικαιοσύνης, που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρευρέθηκαν πολλοί καλλιτέχνες και επώνυμοι.

Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί και δημοσιογράφοι έδωσαν το “παρών” στις συγκεντρώσεις, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους με τις οικογένειες των θυμάτων και την κοινωνία. Ανάμεσά τους ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια, η Αθηνά Οικονομάκου, η Σμαράγδα Καρύδη, η Εβελίνα Παπούλια, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Λένα Δροσάκη, ο Βασίλης Μπισμπίκης, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο Λάκης Γαβαλάς, η Μαίρη Συνατσάκη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Νίκη Λυμπεράκη, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, ο Δημήτρης Λάλος, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και πολλοί άλλοι.

Οι συγκεντρώσεις χαρακτηρίστηκαν από μια δυναμική παρουσία ανθρώπων κάθε ηλικίας, οικογενειών με παιδιά, φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων. Η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο, που ζητούσε απόδοση δικαιοσύνης και ευθύνης για το δυστύχημα. Η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού ολοκλήρωσε το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, το οποίο διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες.

Η συμμετοχή των καλλιτεχνών και επωνύμων στις συγκεντρώσεις στάλθηκε ως μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας με την κοινωνία. Οι διαδηλωτές ζητούσαν απαντήσεις και ευθύνες για το δυστύχημα, το οποίο έχει αφήσει βαθύτατο σημάδι στην ελληνική κοινωνία. Η θλίψη και η οργή παραμένουν ζωντανές δύο χρόνια μετά την τραγωδία, και η κοινωνία συνεχίζει να απαιτεί δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Αυτή την εβδομάδα

Δημογραφικό καμπανάκι: Σχεδόν οι μισές γεννήσεις χάθηκαν μέσα σε μία εικοσαετία

Από τις 117.600 γεννήσεις ετησίως την περίοδο 2008-2009, η...

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Δήμος Παλλήνης: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών...

Στιγμές τρόμου για ανήλικη σε Εμπορικό Κέντρο – Έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στις τουαλέτες

Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 14χρονη λίγο μετά τις 11...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

ΝΕΑ

Ένα «μάτι» 1.650 κεραιών θα σαρώσει το Σύμπαν με πρωτοφανή ταχύτητα (βίντεο)

Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της σύγχρονης ραδιοαστρονομίας...

Ανακοίνωση από τον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: κλειστές οι υπηρεσίες την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Ανακοίνωση Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ενημερώνει τους πολίτες ότι...

Καστοριά: Στη ΜΕΘ τετράχρονος μετά από πτώση σε πισίνα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική Οδό

Αττική Οδός: Κλειστός τη νύχτα ο κόμβος Μεταμόρφωσης προς...

Η Τριγλία Ραφήνας ανανέωσε με τον Άντυ Σένε

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας ανακοινώνει με μεγάλη...

RPN.GR