spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Καταγγελία Βασιλόπουλου για απευθείας ανάθεση της Δημοτικής Αρχής ύψους 148.800 ευρώ (βίντεο)- rpn

 

 

 

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ για την αναμόρφωση προϋπολογισμού:

Καταρχάς καταψηφίζω το κατεπείγον του θέματος καθώς και την δια περιφοράς διαδικασία (η οποία θεωρώ ότι υποκρύπτει σκοπιμότητα) διότι το θέμα μπορεί να έρθει κανονικά την επόμενη εβδομάδα στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε περίπτωση όμως που γίνει η δια περιφοράς συνεδρίαση, καταψηφίζω αναγκαστικά. γιατί η Δημοτική Επιτροπή δεν δέχθηκε την εναλλακτική μας πρόταση να αφαιρεθούν τα 148.800€ που σκοπεύει να δώσει με απευθείας διαδικασία στην ΕΥΔΗΜΟΣ ΑΕ.

Όπως είπα και στη Δημοτική Επιτροπή 06-05-2025, είμαι θετικός για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς του προϋπολογισμού, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να νομιμοποιήσουμε ως μέλη της ΔΕ ή του ΔΣ με την ψήφο μας μία παρατυπία, υπό την πίεση να εγκριθούν οι υπόλοιποι κωδικοί που συμφωνούμε ότι είναι αναγκαίοι.

Ο λόγος είναι ότι η δημοτική αρχή της κας Τσεβά έβαλε στον κωδικό 30.6737.02 ποσό 148.800€ «για Επιστημονική και Τεχνική Υποστήριξη για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και μελετών με σκοπό την μεγιστοποίηση απορρόφησης κονδυλίων και την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος», με τη σκοπιμότητα να το δώσει με προγραμματική σύμβαση στον ΕΥΔΗΜΟ (άρα με απευθείας ανάθεση), κάτι που όπως είπα και στη Δημοτική Επιτροπή, έπρεπε να γίνει με διαγωνισμό ώστε ο Δήμος να πετύχει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών σε σχέση με το τίμημα που θα πληρώσει.

Η απάντηση του κου Στελλάτου στην Δημοτική Επιτροπή, ήταν ότι αυτά τα χρήματα θέλει η διοίκηση να τα δώσουμε ως Δήμος στον ΕΥΔΗΜΟ ΑΕ επειδή τα χρωστάμε από τον Φεβρουάριο γιατί μας είχε κάνει κάποια μελέτη που δεν μας την δίνει εάν δεν τον πληρώσουμε έστω και εκπρόθεσμα. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα και τη σκοπιμότητα της Δημοτικής Αρχής και την συνενοχή όσων ψηφίσουν θετικά για μία τέτοια μεθόδευση.

Καταλαβαίνετε ότι αυτή η παραδοχή, στο πλαίσιο θεσμικής λειτουργίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα δημοτικό σύμβουλο, είτε συμπολίτευσης, είτε αντιπολίτευσης.

Σε όριο θραύσης η αντοχή της δημοτικής αρχής Τσεβά.

“Εμένα μη μου ξανακάνετε παρατήρηση. Εντάξει; Εντάξει κ. Στελλάτο”

Ήταν η δημόσια και φωναχτή απάντηση του αντιδημάρχου κ. Ζαφειρόπουλου στη Δήμαρχο και στον Γενικό Γραμματέα, όταν του είπαν “Φτάνει τώρα.”

Αυτή την εβδομάδα

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR