spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Χαλάνδρι: Τροχαίο με τραυματίες και αυτοτραυματισμός του οδηγού – Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση

 

 

Ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 24 Μαΐου 2025, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, προκαλώντας τρόμο και ερωτήματα. Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου, παρασύροντας τρεις γυναίκες. Το δυστύχημα απέκτησε ακόμα πιο δραματική τροπή όταν αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός έφερε τραύματα από μαχαίρι, φωνάζοντας σε κατάσταση αμόκ.

Τρεις γυναίκες τραυματίες – Μία σε σοβαρή κατάσταση

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες που περίμεναν το λεωφορείο. Η μία εξ αυτών υπέστη σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ οι άλλες δύο διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους, με πιο ελαφρά τραύματα.

Έφυγε από το σημείο και βρέθηκε μαχαιρωμένος

Το αυτοκίνητο δεν παρέμεινε στο σημείο. Ο οδηγός το απομάκρυνε και το όχημα εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά, στη συμβολή των οδών Αγίας Βαρβάρας και Κόδρου. Εκεί τον εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε εξαιρετικά ταραγμένη κατάσταση, με τραύματα στο λαιμό και στο στήθος. Ο ίδιος φώναζε ακατάληπτα λόγια, μεταξύ των οποίων και «μαχαιρώστε με, σκοτώστε με».

Το μαχαίρι βρέθηκε μέσα στο όχημα, στη θέση του συνοδηγού, και εκτιμάται ότι ο δράστης αυτοτραυματίστηκε μετά το τροχαίο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ίδιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται και τα θύματα, υπό αστυνομική φρούρηση.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Το κίνητρο του οδηγού παραμένει μυστήριο. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα, σκόπιμη ενέργεια, απόπειρα αυτοκτονίας ή κάποιο ψυχολογικό επεισόδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ενδελεχώς το ιατρικό και ψυχιατρικό ιστορικό του δράστη.

Ανακοίνωση από τη ΓΑΔΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), επισημαίνονται τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης:

«Σήμερα (24-5-2025) και περί ώρα 19:45, όχημα με οδηγό άτομο ελληνικής καταγωγής, ενώ κινείτο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε 3 γυναίκες, οι οποίες ανέμεναν σε στάση λεωφορείου.
Στη συνέχεια, ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο και συνέχισε την πορεία του, όπου σε κοντινή απόσταση ακινητοποίησε το όχημα.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν να φέρει τραύμα στο λαιμό και το στήθος, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκε μαχαίρι.
Ο οδηγός διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Το ιατρικό ιστορικό του διερευνάται».

Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό, καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό τροχαίο, αλλά για ένα περιστατικό με ψυχολογική, ίσως και εγκληματική διάσταση. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα, αναζητώντας απαντήσεις τόσο από τον ίδιο τον δράστη – όταν η κατάστασή του το επιτρέψει – όσο και από το περιβάλλον του.

Το περιστατικό στο Χαλάνδρι αναδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση της πρόληψης ψυχικών νοσημάτων, αλλά και της ασφάλειας στον αστικό ιστό, καθώς όλο και συχνότερα η καθημερινότητα ταράζεται από γεγονότα βίας και απόγνωσης.

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR