spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας: Μια ξεχωριστή βραδιά ιστορικής μνήμης και συγκίνησης – rpn

 

 

 

Μια βραδιά γεμάτη ιστορική φόρτιση, γνώση και σεβασμό στη μνήμη των προγόνων τους έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας. Στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλιππος Καβουνίδης» του ΚΑΠΗ Ραφήνας, ο ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Κοκκινίδης προσέφερε ένα πολύτιμο ταξίδι στο παρελθόν, αναλύοντας με τεκμηριωμένο λόγο τα αίτια του πρώτου διωγμού των Τριγλιανών από τα πατρογονικά τους εδάφη.

Η ομιλία του ναυάρχου δεν περιορίστηκε σε μια απλή αφήγηση γεγονότων· αποτέλεσε μια βαθιά προσέγγιση των ιστορικών, πολιτικών και γεωστρατηγικών παραγόντων που οδήγησαν στην τραγική αυτή καμπή της ιστορίας των Μικρασιατών. Μέσα από την αφήγησή του, ζωντάνεψαν εικόνες από τη ζωή στην Τρίγλια της Βιθυνίας, τις πρώτες εντάσεις, αλλά και τη βίαιη απομάκρυνση του πληθυσμού που σημάδεψε ανεξίτηλα τη συλλογική μνήμη των απογόνων.

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον ναύαρχο Κοκκινίδη για την ουσιαστική και συγκινητική παρουσίασή του, καθώς και προς όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η μαζική προσέλευση και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού απέδειξαν για ακόμη μια φορά τη δύναμη της μνήμης και την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής συνείδησης.

Τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν τον ρόλο του Συλλόγου ως φορέα πολιτιστικής συνέχειας και φάρου ιστορικής παιδείας, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε το παρελθόν, για να κατανοούμε καλύτερα το παρόν και να πορευόμαστε με επίγνωση στο μέλλον.

Αυτή την εβδομάδα

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR