spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Βρούτσης: «Το πρωτάθλημα τελειώνει στο γραφείο μου αν δεν υπάρξει ηθική συμφωνία την Τετάρτη» – rpn

 

 

 

Με αυστηρό τόνο και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προειδοποίησε ότι το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ εξαρτάται από την ηθική συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ουσιαστική δέσμευση, δήλωσε πως «το πρωτάθλημα θα σταματήσει στο τραπέζι του γραφείου μου».

Κάλεσμα σε Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους

Μετά την αποστολή επιστολής προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ να προσέλθουν στο Υπουργείο Αθλητισμού την Τετάρτη, για να δοθεί λύση στην κλιμακούμενη ένταση που πλήττει την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ. Τόνισε πως οποιαδήποτε απουσία από τη συνάντηση θα θεωρηθεί σαφής ανάληψη ευθύνης.

«Δεν συμφέρει κανέναν να μην εμφανιστεί στη συνάντηση της Τετάρτης. Αν δεν υπάρξει ηθική συμφωνία, το πρωτάθλημα τελειώνει εδώ, στο τραπέζι του γραφείου μου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ηχηρό μήνυμα κατά των παραγόντων

Ο κ. Βρούτσης διαχώρισε τη συμπεριφορά των φιλάθλων από εκείνη των διοικήσεων, λέγοντας πως τα επεισόδια και οι εντάσεις που αμαυρώνουν το άθλημα προέρχονται από τους ίδιους τους παράγοντες και όχι από το κοινό.

«Δεν είδαμε ούτε κροτίδες, ούτε πυροτεχνήματα, ούτε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που είδαμε ήταν μια σύγκρουση παραγόντων – και αυτό δεν τιμά κανέναν. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει φτάσει πολύ ψηλά και δεν θα επιτρέψουμε να γκρεμιστεί από προσωπικές αντιπαραθέσεις», σημείωσε.

Αναβολή του ντέρμπι και πρόταση ηθικής δέσμευσης

Ο Υπουργός ανακοίνωσε την επίσημη αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι την ίδια ημέρα, αντί για αγώνα, θα γίνει συνάντηση κορυφής, όπου ζητά από τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε «μία κοινή δήλωση και μία ηθική δέσμευση» για τη συνέχιση του πρωταθλήματος χωρίς περιστατικά ντροπής.

«Δεν κάνουμε συναλλαγή τύπου “λίγο πάνω, λίγο κάτω”. Θέλουμε μια ξεκάθαρη στάση: ή δεσμεύονται ή το πρωτάθλημα δεν έχει συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η δήλωση αυτή θα αποτυπωθεί και δημόσια, μπροστά στις κάμερες.

«Ο αθλητισμός αλλάζει – Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα»

Ο Γιάννης Βρούτσης υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της καταπολέμησης της αθλητικής βίας, τονίζοντας πως το ελληνικό μοντέλο έχει αποτελέσει πρότυπο ακόμη και για ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία. Δήλωσε πως η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να αναλάβει πλήρως την ευθύνη και να προχωρήσει σε ριζικές λύσεις.

«Δεν είναι δυνατόν το κορυφαίο άθλημά μας να καταρρέει από συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ήθος και τις αξίες του ελληνικού αθλητισμού. Την Τετάρτη, θα έχουμε το “ναι” ή το “όχι”. Από τους παράγοντες, όχι από τον κόσμο», κατέληξε.

Καθοριστική η Τετάρτη για το μέλλον του πρωταθλήματος

Η δήλωση του Υπουργού σφραγίζει το κλίμα συναγερμού που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς όλα δείχνουν ότι η Τετάρτη 5 Ιουνίου θα είναι η μέρα που θα κριθεί η συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος μπάσκετ. Η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο των διοικήσεων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR