spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Στέργιος Τσίρκας: «Ολοκληρώθηκε το πιο μεγάλο βήμα για την υδροδότηση του Γραμματικού – Το νερό φτάνει επιτέλους στα σπίτια» – rpn

 

 

 

Με ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο και ανθρώπινο μήνυμα προς τους πολίτες, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των σημαντικότερων εργασιών για τη σύνδεση της Κοινότητας Γραμματικού με το δίκτυο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χαίρομαι πολύ που το πιο μεγάλο και πιο δύσκολο βήμα για τη σύνδεση του Γραμματικού με την ΕΥΔΑΠ, ολοκληρώθηκε! Η εταιρεία τελείωσε τις εργασίες και μας έχει αφήσει ήδη έτοιμη την αναμονή. Λίγες μόνο εβδομάδες υπομονή ακόμη, λοιπόν, και το νερό που επί δεκαετίες ζητούσαν οι συμπολίτες μας θα φτάσει στα σπίτια της Κοινότητας».


Ένα χρόνιο αίτημα γίνεται πράξη

Η υδροδότηση του Γραμματικού με πόσιμο νερό από το δίκτυοαποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων για δεκαετίες. Μέχρι σήμερα, πολλές οικίες εξυπηρετούνταν με εναλλακτικά ή προβληματικά συστήματα υδροδότησης, ενώ συχνά παρατηρούνταν θέματα επάρκειας ή ποιότητας του νερού.

Η ολοκλήρωση των βασικών τεχνικών εργασιών από την ΕΥΔΑΠ και η δημιουργία έτοιμων υποδομών αναμονής, φέρνει πλέον την περιοχή ένα βήμα πριν την τελική ενεργοποίηση της παροχής νερού.


Ένα έργο ουσίας για την ποιότητα ζωής

Η δημοτική αρχή Μαραθώνα, με τον Στέργιο Τσίρκα στο τιμόνι, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ στο Γραμματικό δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο· είναι θέμα υγείας, ποιότητας ζωής και αξιοπρέπειας, όπως το έχει θέσει και στο παρελθόν ο Δήμαρχος.

Η δημοτική αρχή αναμένει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθούν οι τελευταίες διαδικασίες και να ξεκινήσει η κανονική παροχή πόσιμου νερού στα σπίτια.


Το μήνυμα του Δημάρχου

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σεμνότητα, ο κ. Τσίρκας επισημαίνει πως το δύσκολο μέρος πέρασε και καλεί τους κατοίκους σε λίγη ακόμη υπομονή, ώστε να απολαύσουν επιτέλους ένα αυτονόητο αλλά κρίσιμο αγαθό.

«Το νερό είναι ζωή και είναι χρέος μας να το εξασφαλίσουμε για όλους. Προχωράμε με πράξεις και όχι με λόγια».

Η ολοκλήρωση αυτού του έργου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς έναν σύγχρονο, δίκαιο και βιώσιμο Δήμο Μαραθώνα, όπου όλες οι κοινότητες έχουν ισότιμη πρόσβαση στις βασικές υποδομές.

Αυτή την εβδομάδα

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR