Έντονη ανησυχία εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η νέα κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη εύφλεκτο γεωπολιτικό τοπίο της περιοχής, αυξάνοντας επικίνδυνα τις πιθανότητες περαιτέρω κλιμάκωσης με σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η ελληνική Πολιτεία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στο Ισραήλ και το Ιράν, παρέχοντας κάθε δυνατή συνδρομή και παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λύση στη νέα αυτή κρίση δεν μπορεί παρά να είναι διπλωματική, ενώ κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε την ανάγκη να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό οπλοστάσιο και υπογράμμισε τη σημασία άμεσης εκεχειρίας στη Γάζα, της απελευθέρωσης όλων των ομήρων και της απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση, συνεργαζόμενη με εταίρους και συμμάχους για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, δίνοντας έμφαση στη διπλωματική οδό ως μοναδική βιώσιμη λύση.



































