spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Εργασίες στο Λιμάνι Ραφήνας από τον Οργανισμό Λιμένος: τώρα ακόμα πιο ασφαλές – rpn

 

 

 

Εργασίες στο Λιμάνι Ραφήνας – Επισκευάστηκε η πλάκα πρόσδεσης στην προβλήτα 5, ενισχύεται η ασφάλεια του λιμένα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις συντήρησης και ενίσχυσης της ασφάλειας στο Λιμάνι Ραφήνας, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του και την προστασία των επιβατών και των πλοίων.

Στο πλαίσιο αυτών των εργασιών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επισκευή της πλάκας ποδός στην προβλήτα 5, η οποία αποτελεί κομβικό σημείο πρόσδεσης για τα πλοία που εξυπηρετούν δρομολόγια προς Κυκλάδες και Εύβοια.

Πιο ασφαλές και λειτουργικό το λιμάνι

Η επισκευή κρίθηκε αναγκαία καθώς είχε παρατηρηθεί φθορά στη σταθερότητα του σκυροδέματος στη συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τα πλοία κατά την πρόσδεση όσο και για το προσωπικό του λιμένα.

Πλέον, η προβλήτα 5 είναι απολύτως ασφαλής και επιχειρησιακά έτοιμη, διασφαλίζοντας:

  • Ασφαλή πρόσδεση των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων
  • Ομαλή επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών
  • Μείωση κινδύνου για προσωπικό και εξοπλισμό

Συνεχίζονται οι βελτιωτικές παρεμβάσεις

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας (ΟΛΡ), στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης των υποδομών του λιμανιού, ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης επιβατικής κίνησης.

Η Διοίκηση του ΟΛΡ ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους για την άμεση και ποιοτική αποκατάσταση, και διαβεβαιώνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν με στόχο ένα πιο σύγχρονο, ασφαλές και φιλόξενο λιμάνι.


Το Λιμάνι της Ραφήνας αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Αττικής και κομβικό σημείο σύνδεσης με τις Κυκλάδες. Η συνεχής αναβάθμιση των υποδομών του είναι κρίσιμη για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR