Στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Αταίριαστοι” βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/6) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης ενώ η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, 3.000 σελίδων, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αναφορά μάλιστα στον εν λόγω υπουργό, βρίσκεται στη διάθεση της Βουλής και φέρεται να προδιαθέτει για πιθανή τεκμηρίωση του αδικήματος της απιστίας.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι αφού έλαβε και διάβασε αντίγραφο της δικογραφίας “δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο” που να αφορά τον ίδιο.
“Εγώ ξέρω τι έχω κάνει και είχα πει ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο [..] Αυτό το οποίο είχε δει το φως της δημοσιότητας είναι μία αποφαση της διοικησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει να κάνει με την κατανομή βοσκοτόπων, στην οποία έχω γράψει πάνω “συμφωνώ”“, σημείωσε.
“Για αυτή την υπογραφή μου ελέγχομαι, αυτό είναι το θέμα, τίποτα άλλο”, τόνισε και εξήγησε πως “η υπουργική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ της κατανομής ειναι εκτέλεση υπουργικής απόφασης, δεν είναι δική μου, είναι προηγούμενης κυβέρνησης, εφαρμόζω λοιπόν κανονιστικό πλαίσιο. Αν νομίζει κανείς ότι η εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου αποτελεί ποινικό αδίκημα εμένα αυτό με ξεπερνά“.
“Δεν υπάρχει καμία επισύνδεση, καμία ομιλία, καμία επικοινωνία με κάποιον κτηνοτρόφο ή ιδιώτη ή με οποιονδήποτε στον ΟΠΕΚΕΠΕ” πρόσθεσε στη συνέχεια. “Ενδεχομένως να υπάρχει συνομιλία από τρίτους που να λένε “Αυτό πρέπει να το πούμε στον Μάκη””, είπε.
Στη συνέχεια καλούμενος να σχολιάσει το γεγονός ότι ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργου Βάρρα, ο κ. Βορίδης υπερασπίστηκε την ενέργειά του δηλώνοντας πως “το ότι ζητάω μια παραίτηση δεν μπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα [..] δεν έχει καμία σχέση με τα βοσκοτόπια και τις δεσμεύσεις ΑΦΜ”.
“Με τον κ. Βάρρα είχαμε ένα συγκεκριμένο ζήτημα που αφορούσε τους όρους μιας προκήρυξης για τεχνικό σύμβουλο, κανένα άλλο θέμα δεν είχαμε με τον κ. Βάρρα” συμπλήρωσε
“Τίθεται θέμα παραίτησής σας;” ρώτησαν οι παρουσιαστές με τον υπουργό να απαντά πως “είπα την άποψή μου και θα την ξαναπώ, προφανώς παραλήπτης της στάσης μου και της τοποθέτησής μου είναι θέμα του κοινοβουλίου, το τι θα πει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.



































