spot_img
21.5 C
Rafina
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026
spot_img

104 “αστεράκια” του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, έλαμψαν στα “Έθιμα παιχνιδίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα”

 

 

 

Κάθε παρουσία των τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, είναι καλύτερη απο τη προηγούμενη.

Στην αποψινή όμως παράσταση των Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, εκτός απο τη συγκίνηση που ένιωσαν οι γονείς και οι συγγενείς των μικρών παιδιών που χόρεψαν, όλοι μας νοιώσαμε υπερήφανοι για τον πολιτισμό μας , τα ήθη και τα έθιμά μας, τους χορούς και τα τραγούδια μας, που παρουσιάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο απο τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας.

“Έθιμα παιχνιδίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα”

Ξεκινώντας απο τα μικρά παιδιά της προσχολικής ηλικίας και φθάνοντας στα μεγαλύτερα παιδιά των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου, στην αποψινή παράσταση με τραγούδια και χορούς, ταξιδέψαμε στο κύκλο του χρόνου. Στις τέσσερις εποχές που για τη κάθε μια υπάρχουν οι ξεχωριστές γιορτές , αλλά και τα έθιμα που πάντοτε έχουν το δικό τους τραγούδι και χορό.

Το φθινόπωρο με τον τρύγο και το μούστο που πάντα έχει τα “παιχνιδο-τράγουδα του!

Το Χειμώνα με τη γέννηση του Θεανθρώπου, αλλά και κάποιες φορές τις Απόκριες που έχουν γέλια και χαρές.

Την Άνοιξη με την Ανάσταση του Κυρίου που φέρνει την ελπίδα αλλά και την αναγέννηση της φύσης που μας γεμίζει μοσχοβολιές απο τα άνθη που ξεπροβάλλουν.

Το καλοκαίρι, με τον ζεστό ήλιο, τη θάλασσα και το Πάσχα του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο με πολλά πανηγύρια και παραδοσιακά γλέντια.

Ήταν μια παράσταση που εμπεριείχε ιστορικές μνήμες, συνάμα όμως μας γέμισε με αισθήματα χαράς , αισιοδοξίας, βλέποντας το κέφι, τη ζωντάνια, τα χαμόγελα , τα πλατιά χαμόγελα στα όμορφα πρόσωπα των παιδιών. Μας γέμισε με χρώματα και με αρώματα απ’ όλη την Ελλάδα και τον μακρινό και πολύπαθο Πόντο.

Πολλοί ήταν οι συντελεστές της αποψινής επιτυχημένης παράστασης “Έθιμα παιχνιδίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα” που παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Βουτζά.

Η πρόεδρος τους Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου , συνεχάρη και ευχαρίστησε:

  • την Ανθία Χρόνη , δασκάλα χορού που είχε και την επιμέλεια της παράστασης
  • την Γεωργία Κρασοπούλου, έφορο χορών
  • τα μέλη του Δ.Σ του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας
  • την Θεοδώρα Κοντογεώργη , υποδιευθύντρια του Γυμνασίου του Νέου Βουτζά
  • τον Θανάση Μαρτίνο, μεγάλο χορηγό του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας.
  • τα 104 παιδιά που χόρεψαν και καταχειροκροτήθηκαν.

Η Μαρία Παπαμάρκου, αντιπρόεδρος και έφορος παραρτημάτων του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων που παρακολούθησε την αποψινή παράσταση, συνεχάρη, τα παιδιά, την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας , όπως επίσης συγχαρητήρια έδωσε σε όλους και η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου του Βουτζά Θεοδώρα Κοντογεώργη.

Αυτή την εβδομάδα

Τα ζώδια σήμερα Μ.Τετάρτη 8 Απριλίου

Κριός: Σήμερα Μ.Τετάρτη φίλε μου Κριέ, νιώθεις μια...

Τραγωδία στη Λάρισα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα

Μια υπόθεση που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό αποκαλύφθηκε το...

Το πρόγραμμα των ΚΑΠΗ Ραφήνας Πικερμίου για τον Απρίλιο – εβδομαδιαίες δράσεις

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2026 Φως, Ελπίδα και Χαρά! Τα ΚΑΠΗ Ραφήνας...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαγόρευση social media για παιδιά κάτω των 15 – Πότε τίθεται σε ισχύ

Σε μια κίνηση που ήδη προκαλεί έντονες συζητήσεις, ο...

Ραφήνα: Ένα κάλεσμα αλληλεγγύης από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νηρέας

Σε μια εποχή που όλα τρέχουν και συχνά ξεχνάμε...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Μ.Τετάρτη 8 Απριλίου

Κριός: Σήμερα Μ.Τετάρτη φίλε μου Κριέ, νιώθεις μια...

Τραγωδία στη Λάρισα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές σε διαμέρισμα

Μια υπόθεση που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό αποκαλύφθηκε το...

Το διαχρονικό νόημα της Μεγάλης Τετάρτης – Τα έθιμα – Οι Ακολουθίες

Η Μεγάλη Τετάρτη αποτελεί μία από τις πιο κατανυκτικές...

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια για τους εκδρομείς του Πάσχα – Το μήνυμα του Κικίλια

Ξεκινά σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (08/04) η έξοδος των εκδρομέων...

Ραφήνα: Εορταστικό πρόγραμμα στο εστιατόριο ”Η Καλή καρδιά του Νικόλα”

Εορταστικό πρόγραμμα στο εστιατόριο ''Η Καλή καρδιά του Νικόλα''

RPN.GR