spot_img
14.9 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Πυρκαγιά σε Ραφήνα Πικέρμι Σπάτα: Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός υπό την Αντιπεριφερειάρχη Βίκυ Καβαλλάρη

 

 

 

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκε από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και επεκτάθηκε γρήγορα στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, την [‘εμπτη 3/7, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Βίκυ Καβαλλάρη.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας τέθηκε σε πλήρη συναγερμό, ενώ στο πεδίο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη και εθελοντές για την υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού συντονισμού, η κ. Καβαλλάρη συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.Σ.Ο.Π.Π.) στον προαύλιο χώρο του κτήματος «Πετρέζα», με τη συμμετοχή όλων των προβλεπόμενων υπηρεσιακών παραγόντων.

️ Δυναμική συνδρομή της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε ουσιαστικά στο έργο της κατάσβεσης με:

  • 27 υδροφόρες
  • 4 χωματουργικά μηχανήματα
  • Επιπλέον μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Εντυπωσιακή κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων

Η επιχείρηση κατάσβεσης περιλάμβανε:

  • 170 πυροσβέστες
  • 8 πεζοπόρα τμήματα
  • 48 πυροσβεστικά οχήματα
  • 24 εναέρια μέσα, που επιχείρησαν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας για την αποτροπή αναζωπυρώσεων.

Η καθοριστική συμβολή των εθελοντών και των Σωμάτων Ασφαλείας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Αντιπεριφερειάρχης στη συμβολή των εθελοντών, που έδωσαν μάχη με τις φλόγες, καθώς και στη συνεργασία με:

  • Το ΕΚΑΒ
  • Το Λιμενικό Σώμα
  • Την ΕΛΑΣ, η οποία προχώρησε σε 51 απεγκλωβισμούς πολιτών και διέκοψε εγκαίρως την κυκλοφορία σε κρίσιμα σημεία.

⚠️ Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Η κ. Καβαλλάρη προειδοποίησε ότι η αυριανή ημέρα (5 Ιουλίου) είναι κρίσιμη, καθώς η Αττική βρίσκεται σε Κατηγορία Κινδύνου 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς). Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να παραμένουν σε επιφυλακή.

Δήλωση Βίκυς Καβαλλάρη

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που επιχειρούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες: Πυροσβέστες, Εθελοντές, ΕΚΑΒ, Λιμενικό, ΕΛΑΣ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο όλοι μαζί με υπευθυνότητα και εγρήγορση μπορούμε να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και φυσικό πλούτο.»


Η κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων και η ενίσχυση της πρόληψης παραμένουν καθοριστικής σημασίας, καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται με αυξημένες θερμοκρασίες και άνεμους που εντείνουν τον κίνδυνο νέων πυρκαγιών.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη – Σύλληψη 35χρονου

Εκατόν σαράντα έξι χρυσές λίρες και περίπου 4.000 ευρώ...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Φέτος το Πάσχα… μυρίζει Άσπρο γίδι!

Ξέχνα τα «ήσυχα» Πάσχα και τα τυπικά τραπέζια. Φέτος,...

Σύλληψη υπάλληλου καφετέριας που παρενοχλούσε ανήλικες στο Γκάζι

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Αιγύπτιου προχώρησαν οι αστυνομικοί το...

RPN.GR