spot_img
14.1 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Επιβεβλημένη η παύση εργασιών από 12 – 5 μ.μ. λόγω καύσωνα – 2.000 ευρώ το πρόστιμο στους παραβάτες

 

 

 

Αυστηρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων εν μέσω καύσωνα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Συνοχής Κώστα Καραγκούνη, μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή Newsroom να τονίζει πως η παύση εργασιών τις μεσημεριανές ώρες είναι πλέον θεσμοθετημένο μέτρο και όχι σύσταση.

«Δεν πρόκειται για διάλειμμα, αλλά για παύση εργασιών», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι από τον Ιούλιο του 2023, και για πρώτη φορά στη χώρα, ενεργοποιείται σύστημα πλήρους διακοπής χειρωνακτικής εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, «σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία».

Το μέτρο αφορά μεταξύ άλλων εργαζομένους σε εργοτάξια, οικοδομές, διανομείς – ντελιβεράδες και τεχνικά έργα. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για εργοδότες που παραβαίνουν την απαγόρευση αγγίζει τις 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, ενώ ο κ. Καραγκούνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν καταγγελίες και εντατικοί έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας. Τα πρόστιμα μόνο το 2024 ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή την εβδομάδα

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας...

Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Μπήκε μεθυσμένος στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό και οδήγησε για 300 μέτρα – rpn

Χειροπέδες σε 28χρονο Αμερικανό μπασκετμπολίστα της Α2 κατηγορίας πέρασαν...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

ΝΕΑ

ΑΑΔΕ: e-mail σε Επιχειρήσεις προειδοποιώντας για κυρώσεις

Σχεδόν δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας...

Αρτέμιδα: Σπίτι κάηκε από πυρκαγιά – rpn

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας σε...

Ε9: Τελευταία μέρα διορθώσεων και αλλαγών για το 2025

Προθεσμία έως σήμερα, 31 Ιανουαρίου, έχουν οι φορολογούμενοι για...

Στο εξωτερικό η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία για την εξαφάνιση

Στο εξωτερικό είχε διαφύγει η 16χρονη Λόρα όταν ενημερώθηκε...

RPN.GR