spot_img
16.9 C
Rafina
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε περιοχές της Ν/Ανατολικής Αττικής – Έκαναν τους λογιστές- απέσπασαν πάνω από 40.000 ευρώ

Σε Καλύβια, Κορωπί, Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια

 

 

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής – Έκαναν τους λογιστές και απέσπασαν πάνω από 40.000 ευρώ

Συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κρωπίας δύο μέλη συμμορίας που διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους λογιστές σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις με οικονομικό όφελος άνω των 40.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κρωπίας συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-7-2025, 28χρονος αλλοδαπός και 26χρονος ημεδαπός, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε διακεκριμένες απάτες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια. Επιπρόσθετα σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κρωπίας διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη συμμορίας που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους λογιστές σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και προσποιούμενοι τους λογιστές, καλούσαν τηλεφωνικά ηλικιωμένα άτομα πρωινές και απογευματινές ώρες και με το πρόσχημα ότι δύνανται να εκτιμήσουν και ασφαλίσουν τιμαλφή και χρήματα, έπειθαν τους ιδιοκτήτες να τους τα παραδώσουν.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -10- υποθέσεις απάτης σε Καλύβια, Κορωπί, Ανάβυσσο, Ηλιούπολη, Παλαιά Φώκαια, Άλιμο και Γλυφάδα ενώ το οικονομικό όφελος ξεπερνά τα -40.000- ευρώ.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε -2- οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σιδερογροθιά, -6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης καθώς και -4- ναρκωτικά δισκία ενώ συνελήφθησαν ακόμα -2- άτομα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτή την εβδομάδα

Αττική: Παρίσταναν υπαλλήλους ηλεκτρικής ενέργειας και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα

Δύο συλλήψεις στη Φυλή για τέσσερις υποθέσεις απάτης και...

Αίγιο: Πήγαν να αγοράσουν αυτοκίνητο αλλά Ρομά τους πήρε 27.000 ευρώ υπό την απειλή όπλου

Τρεις άνδρες από τη Ζάκυνθο ταξίδεψαν στη Ροδοδάφνη για...

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Επίσκεψη Ρούμπιο: Κυκλοφοριακοί περιορισμοί στην Αθήνα — Τι προβλέπεται για μετρό και συγκεντρώσεις

Αλλαγές στην κυκλοφορία και αυξημένα μέτρα ασφαλείας φέρνει στο...

ΝΕΑ

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Marathon Village: Ο Κυριακάτικος BBQ μπουφές έχει μια πρόταση που ανοίγει την όρεξη!

Μαριναρισμένο φιλέτο προβατίνας και πατάτες φούρνου πρωταγωνιστούν σε ένα...

Καλλιθέα: Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες μετά τον εντοπισμό ύποπτων φιαλιδίων

Κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο...

RPN.GR