spot_img
13.4 C
Rafina
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Σπάτα: Έκρυψε 2,7 κιλά κοκαΐνης σε… εξώφυλλα παιδικών βιβλίων – Συνελήφθη 35χρονος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – rpn

 

 

 

Σε μία ακόμη επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών καταγράφεται η σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος επιχείρησε να εισάγει στη χώρα πάνω από 2,7 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα με πρωτοφανή τρόπο: μέσα σε εξώφυλλα παιδικών βιβλίων.

Πρωτοφανής μέθοδος μεταφοράς ναρκωτικών

Η σύλληψη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί, εφαρμόζοντας ειδικές τεχνικές εντοπισμού υπόπτων μέσω προφίλ (profiling), ξεχώρισαν τον 35χρονο, ο οποίος αφίχθη από χώρα του εξωτερικού.

Κατά τον έλεγχο της χειραποσκευής του, βρέθηκαν δύο παιδικά βιβλία, των οποίων τα εξώφυλλα είχαν διαμορφωθεί ειδικά ώστε να κρύβουν τις ναρκωτικές ουσίες. Στον κρυφό χώρο ήταν τοποθετημένες τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2.761 γραμμαρίων.

Μέλος διεθνικής εγκληματικής ομάδας

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, ο συλληφθείς φέρεται να είναι μέλος διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που ειδικεύεται στην εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα, μέσω του αεροπορικού δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκαν και:

  • Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας

  • Τα δύο παιδικά βιβλία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά της κοκαΐνης

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται με στόχο τον εντοπισμό και άλλων μελών της εγκληματικής ομάδας και τη διαλεύκανση του πλήρους δικτύου διακίνησης.

Ένα ακόμα «χτύπημα» στο οργανωμένο έγκλημα

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει την ευρηματικότητα των ναρκωδιακινητών, αλλά και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών διωκτικών αρχών, που καταφέρνουν να αποτρέψουν σοβαρές εισαγωγές ναρκωτικών με ιδιαίτερα περίτεχνες μεθόδους απόκρυψης.

Η Ελληνική Αστυνομία διαμηνύει πως οι έλεγχοι σε πύλες εισόδου της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και αυστηρότητα.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αυτή την εβδομάδα

Απόφαση 26/2026 δημοτικής επιτροπής Ραφήνας Πικερμίου για αντιμετώπιση φαινομένων κακοκαιρίας

Απόφαση 26/2026 δημοτικής επιτροπής Ραφήνας Πικερμίου για αντιμετώπιση φαινομένων...

Ραφήνα: Εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο: «Διαχείριση περιστατικών εντός της σχολικής τάξης»

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του...

Λιμάνι Ραφήνας: ”Φωτιά” θα πάρουν οι σούβλες την Τσικνοπέμπτη στο ψητοπωλείο ”Εφη”

''Φωτιά'' στις σούβλες την Τσικνοπέμπτη στο λιμάνι της Ραφήνας! Η...

ΝΕΑ

Απόφαση 26/2026 δημοτικής επιτροπής Ραφήνας Πικερμίου για αντιμετώπιση φαινομένων κακοκαιρίας

Απόφαση 26/2026 δημοτικής επιτροπής Ραφήνας Πικερμίου για αντιμετώπιση φαινομένων...

Λιμάνι Ραφήνας: ”Φωτιά” θα πάρουν οι σούβλες την Τσικνοπέμπτη στο ψητοπωλείο ”Εφη”

''Φωτιά'' στις σούβλες την Τσικνοπέμπτη στο λιμάνι της Ραφήνας! Η...

Ραφήνα: Χορός στο LAF LAB – Εκεί που η κίνηση γίνεται έκφραση! 

Ψάχνετε έναν χώρο όπου το παιδί σας θα εκφραστεί...

RPN.GR