spot_img
22.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
spot_img

Στις 9.30 π.μ. θα έσκαγε η βόμβα στο Α.Τ. Ζωγράφου – Τυφλό χτύπημα με στόχο το φρουρό

 

 

 

Παρατηρητικότητα και έγκαιρη ενεργοποίηση των μηχανισμών οδήγησαν στην αποφυγή της τραγωδίας

Στις 9.30 π.μ. ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί η βόμβα που τοποθετήθηκε σε μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου, σύμφωνα με πληροφορίες του Law&Order, πράγμα που θα συνέβαινε καθώς ο μηχανισμός δεν παρουσίαζε καμία αστοχία υλικού.

Ωστόσο την ώρα που έφτανε ο διοικητής του τμήματος -και συγκεκριμένα στις 8.45 π.μ.- σταθμεύοντας τη μηχανή του την παρατήρησε και άμεσα ενημέρωσε τα ΤΕΕΜ.

Απ’ την πλευρά του το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσε στο σημείο καταφθάνοντας στις 9.00 πμ και με έγκαιρη παρέμβαση (ελεγχόμενες εκρήξεις) απέτρεψε την τραγωδία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Law&Order ότι στόχος ήταν ο φρουρός βάρδιας του Τμήματος ως πλέον κοντινός στο σημείο επιβεβαιώνοντας τα περί τυφλού χτυπήματοσ με στόχο την απώλεια ανθρώπινης ζωής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε δεκάδες καρφιά, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι «θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ακόμη και θανάσιμο τραυματισμό».

Ο μηχανισμός ήταν άρτιος:Είχε ρολόι,καλώδια και εκρηκτική ύλη,ωστόσο δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία.Ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια μεγάλη γυάλα,οπως φαίνεται και στην φωτογραφία,και ήταν ολόκληρος μέσα σε σακίδιο.

Το ρολόι ήταν προγραμματισμένο ώστε η βόμβα να εκραγεί κανονικά και μάλιστα, μόλις λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της, ενώ  το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ενισχύει την πεποίθηση ότι επρόκειτο για τυφλό χτύπημα.

ΠΗΓΗ:law&order.gr

Αυτή την εβδομάδα

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

Επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ...

Αρτέμιδα: Άμεση κινητοποίηση για πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στην Αρτέμιδα, όταν...

Από επιτυχία σε θεσμό: Η Ραφήνα υποδέχεται ξανά το FIBA 3×3

Όσοι βρέθηκαν πέρυσι στην Κεντρική Πλατεία Ραφήνας δύσκολα θα...

Ραφήνα: Πριν καιρό είχε εκτυλιχθεί πάλι επεισόδιο στο ίδιο βενζινάδικο με τον 52χρονο που τραυμάτισε 2 άτομα

Σοκάρει μαρτυρία για το αιματηρό επεισόδιο στη Ραφήνα: Νέα στοιχεία...

Ορόσημο Ραφήνας: Θέματα και απαντήσεις Λατινικών, Πληροφορικής και Χημείας – Πανελλαδικές 2026

Τα θέματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή (05/06)...

ΝΕΑ

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών

Επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ...

Από επιτυχία σε θεσμό: Η Ραφήνα υποδέχεται ξανά το FIBA 3×3

Όσοι βρέθηκαν πέρυσι στην Κεντρική Πλατεία Ραφήνας δύσκολα θα...

RPN.GR