spot_img
11.2 C
Rafina
Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Θα βρέξει στην Αττική μετά από 2 μήνες – Δείτε τι ώρα έρχονται οι καταιγίδες – rpn

 

 

 

Μετά από σχεδόν δύο μήνες χωρίς σταγόνα βροχής, η Αθήνα ετοιμάζεται να δεχτεί καταιγίδες, καθώς ένα κύμα αστάθειας επηρεάζει τη χώρα για το επόμενο 48ωρο, «παγώνοντας» προσωρινά τη θερινή ραστώνη.

Ξεκινά το 48ωρο της κακοκαιρίας – Βροχές και χαλάζι

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και την πρόγνωση της μετεωρολόγου Νικολέτας Ζιακοπούλου, ισχυρά φαινόμενα όπως βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Θράκη.

Ωστόσο, η Αττική δεν θα μείνει ανεπηρέαστη: μετά από δύο ιδιαίτερα ξηρούς μήνες, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά του νομού.

Πότε θα χτυπήσουν τα φαινόμενα την Αθήνα

Η πρώτη ψυχρή ανάσα του καλοκαιριού στην Αθήνα θα φανεί μετά τη 1 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Windy. Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 7 το απόγευμα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Το επίκεντρο της κακοκαιρίας, πάντως, παραμένει στα βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας.

Η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές μπόρες ή όμβρους, ενώ σε ορεινές περιοχές της Αττικής είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Παρασκευή: Βροχές στα βόρεια και ισχυροί άνεμοι

Την Παρασκευή, η αστάθεια επιμένει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα: Αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Σποράδες και Εύβοια, με βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, κυμαινόμενη στους 31-33°C και κατά τόπους στους 34-35°C στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σάββατο: Επιστροφή στη σταθερότητα με λίγες εξαιρέσεις

Το Σάββατο ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται, αν και το πρωί σε Σποράδες και Εύβοια είναι πιθανό να επιμείνουν παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές. Το μεσημέρι, σε ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Δείτε Live την πορεία των καταιγίδων:

 

 

ΠΗΓΗ:ieidiseis.gr

Αυτή την εβδομάδα

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Νέα Μάκρη: Επίσημη ονοματοδοσία οδού «Ιωάννη και Κυριάκου Δαμιανόγλου» στον Προβάλινθο – rpn

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθύ σεβασμού πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον...

ΝΕΑ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας έκοψε την βασιλόπιτα – rpn

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε...

Ο Σύλλογος ΦΕΟ Κόκκινο Λιμανάκι έκοψε την βασιλόπιτα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια – rpn

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου ΦΕΟ Κόκκινου...

Το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης στον “Τσέλιγκα” για την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026, πραγματοποιήθηκε η κοπή της...

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

RPN.GR