spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σχολεία έτοιμα για τη νέα χρονιά: Αυτοψία στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

 

 

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να πλησιάζει, η Δημοτική Αρχή Ραφήνας – Πικερμίου ολοκλήρωσε κατά το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων τις εργασίες που είχαν δρομολογηθεί για το καλοκαίρι. Η αυτοψία μας στα σχολεία του Δήμου αποκαλύπτει την έντονη δραστηριότητα που σημειώθηκε, με στόχο να είναι όλα έτοιμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πριν από το κλείσιμο των σχολείων, όλοι οι διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενημέρωσαν σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, τον Δήμο για τις ανάγκες κάθε σχολείου. Από τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις:

  • Πικέρμι: Βάψιμο στο πρώτο και δεύτερο Δημοτικό και το πρώτο Νηπιαγωγείο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διάφορες μικροεπισκευές. Στο Γενικό Λύκειο Πικερμίου έγιναν επισκευές κατόπιν αιτημάτων της διεύθυνσης. Ο προαύλιος χώρος καθαρίστηκε από χόρτα από την υπηρεσία Πρασίνου.

  • Ραφήνα: Στο δεύτερο Νηπιαγωγείο έγιναν βάψιμο και άλλες εργασίες, ενώ μετά από ισχυρούς ανέμους υπήρξαν και αιφνίδιες ζημιές που αποκαταστάθηκαν άμεσα. Το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Ραφήνας υπέστησαν βάψιμο και επισκευές. Στο δεύτερο Δημοτικό έγιναν εργασίες με ηλεκτρολόγο, αντικατάσταση χαλασμένων πόμολων κ.ά. Το τρίτο Ειδικό Εκπαιδευτήριο Ανατολικής Αττικής έλαβε εργασίες βαψίματος εξωτερικών χώρων.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα ειδικά σχολεία, όπου μετά από πολλά χρόνια εγκαταστάθηκαν προστατευτικές μπάρες, ενώ το ειδικό Δημοτικό αναμένεται να βαφτεί από Δευτέρα, ξεκινώντας νέες εργασίες.

Το πρώτο Δημοτικό Ραφήνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», στο πλαίσιο του οποίου γίνονται εσωτερικές και εξωτερικές εργασίες με την επίβλεψη της εταιρείας του Υπουργείου. Η αρμόδια υπηρεσία Παιδείας του Δήμου είναι καθημερινά στο σχολείο, από τις 7:30 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, για να διευκολύνει τα συνεργεία. Παράλληλα, ο Δήμος πραγματοποιεί πρόσθετες εργασίες με βάση τις ανάγκες που υποβλήθηκαν από τον διευθυντή του σχολείου, όπως αλλαγή φουσκωμένων κυβόλιθων και επιδιορθώσεις πόμολων.

Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία, για ορισμένα σχολεία με χρόνια προβλήματα έχουν προβλεφθεί πόροι για εξωτερικούς συνεργάτες, ώστε οι εργασίες να συνεχιστούν και τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υπεύθυνη αντιδήμαρχος, Κατερίνα Λύγκου, έχει προγραμματίσει για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου συνάντηση με διευθυντές και εκπροσώπους των σχολείων, ώστε να γίνει αποτίμηση των αναγκών και των παρεμβάσεων.

Το ρεπορτάζ αυτό γίνεται πριν τη προκαθορισμένη συνάντηση μας με την κα Λύγκου, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα των καλοκαιρινών εργασιών.

Παράλληλα, παρόμοια αυτοψία έχει δρομολογηθεί και στον Δήμο Μαραθώνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Γεωργάτο, προκειμένου να καταγραφούν οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά.

Γιατί τα παιδιά είναι πάνω απ’ όλα, η εκπαίδευσή τους τόσο γνωστικά, όσο και στον αθλητισμό, αποτελεί προτεραιότητα για κάθε σοβαρό Δήμο και για την Ελληνική οικογένεια.

Αυτή την εβδομάδα

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Ξεπαγώνει ο διάλογος με Τουρκία – “Ώριμο το έδαφος” σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

“Θεωρώ ότι το έδαφος είναι ώριμο για το Ανώτατο...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

ΝΕΑ

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

RPN.GR