spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ευρωμπάσκετ 2025: Τρία στα τρία η Εθνική – Θρίαμβος 94-53 επί της Γεωργίας – rpn

 

 

 

Καταιγιστική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ 2025, διαλύοντας τη Γεωργία με 94-53 για τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης. Με αυτό το αποτέλεσμα η «γαλανόλευκη» έκανε το 3 στα 3, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και πλέον στρέφει το βλέμμα της στα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των ομίλων, απέναντι σε Βοσνία (Τρίτη, 2/9) και Ισπανία (Πέμπτη, 4/9), που θα κρίνουν την πρωτιά.

Ο Αντετοκούνμπο οδηγός – Άμυνα από… σίδερο

Η Ελλάδα μπήκε με το «πόδι στο γκάζι» από το πρώτο λεπτό, επιβάλλοντας τον ρυθμό της με την άμυνα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος με 27 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, έχοντας και εντυπωσιακά καρφώματα που ξεσήκωσαν τους φιλάθλους. Σπουδαία παρουσία είχε και ο Ντίνος Μήτογλου, που πέτυχε 17 πόντους (15 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 14 πόντους με 4 τρίποντα.

Η Εθνική μέτρησε συνολικά 14/25 τρίποντα, με Λαρεντζάκη, Τολιόπουλο και Κατσίβελη να συμβάλλουν από τα 6,75, δείχνοντας βάθος και ομοιογένεια.

Κατέρρευσε η Γεωργία

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζίκιτς παρατάχθηκε χωρίς τον NBAer Γκόγκα Μπιτάτζε, ενώ ο Τόκο Σενγκέλια αγωνίστηκε μόλις 4 λεπτά. Ο μόνος που πάλεψε ήταν ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι (14π.), όμως απέναντι στον Αντετοκούνμπο έμοιαζε αδύνατο να σταθεί. Η Γεωργία ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 4/22 τρίποντα και 17 λάθη.

Η εικόνα του αγώνα

  • Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο με την άμυνα και προηγήθηκε 22-13.
  • Στο ημίχρονο η διαφορά είχε φτάσει στους 17 (46-29), με τον Μήτογλου να είναι «σεληνιασμένος».
  • Στην τρίτη περίοδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εκτόξευσε τη διαφορά στο +32 (69-41), μετατρέποντας το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία.
  • Το τελικό 94-53 ήρθε φυσιολογικά, με την Εθνική να αποδίδει μπάσκετ υψηλού επιπέδου και να δείχνει έτοιμη για μεγαλύτερες προκλήσεις.

Τα δεκάλεπτα:

13-22, 29-46, 41-69, 53-94

Σκόρερ

Γεωργία (Τζίκιτς): Μαμουκελασβίλι 14, Σερμαντίνι 11, Σανάτζε 11, Κορσάντια 8, Σενγκέλια 2, Μπάλντουιν 3, Τζιντζαράτζε 2, Μπουργιανάτζε 2.
Ελλάδα (Σπανούλης): Γ. Αντετοκούνμπο 27, Μήτογλου 17, Ντόρσεϊ 14, Τολιόπουλος 6, Κατσίβελης 6, Λαρεντζάκης 5, Παπανικολάου 5, Καλαϊτζάκης 4, Σαμοντούροβ 4, Θ. Αντετοκούνμπο 2.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR