Με βαθιά θλίψη ανακοινώνεται ο ξαφνικός θάνατος της φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μαρίας Μαρόγιαννη. Η Μαρία έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2025, αφήνοντας πίσω της μια σπάνια επαγγελματική πορεία και το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στα πολεοδομικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της χώρας μας.
Η ζωή και το έργο της
-
Γεννήθηκε το 1973 και σπούδασε φωτογραφία στη σχολή ESP.
-
Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως φωτορεπόρτερ το 1995 στο πρακτορείο Eurokinissi και από το 1996 αποτέλεσε ένα από τα βασικά μέλη του φωτογραφικού τμήματος του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
-
Από το 1996 έως το 20 Απριλίου 2012 εργάστηκε ως ενεργή φωτορεπόρτερ, καλύπτοντας σημαντικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετά από αυτή τη χρονιά, συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής της ως photo-editor στο Τμήμα Φωτορεπορτάζ και Βίντεο.
Αποχαιρετισμοί και συλλυπητήρια
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συγκινητική ανακοίνωση της διοίκησης και του προσωπικού, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, σε δήλωσή της, την αποχαιρέτησε με λόγια βαθιάς θλίψης:
«Ενεργή φωτορεπόρτερ από το 1995… Υπήρξε δίπλα μας στους δρόμους, στις πολιτικές συναντήσεις, στην ειδησεογραφία, με το ήθος, την ευαισθησία και την αγάπη της για το φωτορεπορτάζ να την ξεχωρίζει… Μαρία Μαρόγιαννη 1973–2025» CNNtopontiki.gr.
Ο Ευάγγελος Βαρδουλάκης, προϊστάμενος του Τμήματος Φωτορεπορτάζ και Βίντεο του ΑΠΕ, αποχαιρέτησε τη Μαρία με συγκινητικά λόγια:
«Η Μαρία μας δεν είναι πια κοντά μας. Το γελαστό παιδί μας άφησε… Ευχόμαστε στο νέο σου ταξίδι να βρεις την αγάπη και τη γαλήνη που πάντα έψαχνες. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Μαρία» Newsbombtopontiki.grcretaone.gr.
Τελευταίο αντίο σε μια ξεχωριστή επαγγελματία
Η απώλεια της Μαρίας Μαρόγιαννη συγκλονίζει τον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο. Ήταν ένα χαμογελαστό, αξιόπιστο πρόσωπο, γεμάτο πάθος για το επάγγελμά της αλλά και για τους ανθρώπους γύρω της — συνάδελφους, φίλους, συνεργάτες.
Η κληρονομιά της ζει μέσα από τις εικόνες που κατέγραψε, τα γεγονότα που κάλυψε και τον ανθρωπισμό που αποτύπωσε σε κάθε της καρέ. Η Ελλάδα αποχαιρετά μια ξεχωριστή φωτορεπόρτερ και ένας σημαντικός κύκλος μιας γενιάς δημοσιογράφων κλείνει με σεβασμό και δέος απέναντι στο έργο της.



































