spot_img
16.5 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Σεισμός στην Εύβοια: Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους – Κοιμήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους

 

 

 

Νύχτα γεμάτη αγωνία έζησαν οι κάτοικοι της Νότιας και της Κεντρικής Εύβοιας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Η δόνηση, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χλμ., προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό προτίμησαν να περάσουν τη νύχτα σε ανοιχτούς χώρους ή μέσα στα αυτοκίνητά τους, φοβούμενοι νέους ισχυρούς μετασεισμούς.

Μικρές ζημιές, χωρίς τραυματισμούς

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί. Το μοναδικό περιστατικό αφορά το σπάσιμο μιας τζαμαρίας καταστήματος στα Νέα Στύρα.

Η Πυροσβεστική, με επίσημη ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «καμία κλήση στο Κέντρο Επιχειρήσεων» και απουσία αναφορών για ζημιές σε κτήρια.

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες σε Αττική και Εύβοια, αλλά και οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (1η και 7η ΕΜΑΚ).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, εργαζόμενοι των Δήμων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και δεκάδες εθελοντές πραγματοποίησαν συνεχείς ελέγχους όχι μόνο στα Νέα Στύρα αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια. Οι πρώτες αυτοψίες δεν κατέγραψαν ζημιές, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και με το πρώτο φως της ημέρας.

Παράλληλα, σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί μικρής έντασης, οι οποίοι δεν προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες.

Δηλώσεις τοπικών αρχών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε:
«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλες ζημιές σε κτίρια και ανθρώπους, αλλά ούτε ακόμη και κάποιες μικρομεσαίες ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ανέφερε:
«Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή μας, αλλά δεν έχουν προς το παρόν σημειωθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί».

Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να τηρήσουν τις οδηγίες πρόληψης και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

 

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γεύσεις που… δεν παίζουν- Ραντεβού στο Mamas το Σάββατο

Ένα βράδυ με άρωμα παρέας, ψητού και μουσικής Αν ψάχνεις...

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης, παραχώρησε την καρέκλα του στη… μελλοντική δήμαρχο

Με την πιο γλυκιά «καλημέρα» ξεκίνησε η ημέρα του...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 7 Απριλίου για 5 θέματα

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Ραφήνα Πικέρμι: Που θα δηλώσετε τις ζημιές από την κακοκαιρία ERMINIO στην κατοικία ή την επιχείρησή σας

Ανακοίνωση Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για δηλώσεις ζημιών σε...

ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η αφρικανική σκόνη από ψηλά – Ορατή ακόμη και από το διάστημα

  Σχεδόν εξωπραγματικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κρήτη...

RPN.GR