spot_img
18.3 C
Rafina
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Δήμοι: Μπορούν να εκδίδουν άδειες λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων – rpn

Υποχρέωση η απογραφή για προσεισμικό έλεγχο στον ΟΑΣΠ

 

 

Την υποχρέωση των Δήμων να ολοκληρώσουν την απογραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων για προσεισμικό έλεγχο υπενθυμίζει ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν άδειες λειτουργίας. Η προθεσμία για την καταχώριση στην Πλατφόρμα Απογραφής Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΟΑΣΠ λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Σε έγγραφό του προς την ΚΕΔΕ, τις Περιφέρειες και τις αθλητικές Ομοσπονδίες, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι η απογραφή είναι απαραίτητη για την έκδοση ή ανανέωση των αδειών λειτουργίας, καθώς μόνο οι εγκαταστάσεις που έχουν καταγραφεί θα μπορούν να λειτουργούν νόμιμα και να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης προσεισμικών ελέγχων όπως αναλύθηκε στο airetos.gr .

«Αναφορικά με την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς την ασφάλεια αθλουμένων, θεατών και εργαζομένων», αναφέρει ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι η νέα ΚΥΑ (ΓΓΑ/35413/20-12-2024) έβαλε τέλος στις οριζόντιες παρατάσεις των αδειών λειτουργίας, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα για μεμονωμένες προσωρινές ή τμηματικές άδειες από τον αρμόδιο φορέα (Δήμο ή Περιφέρεια).

όπως δημοσίευσε το airetos.gr Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει: «Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη για ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Η άμεση ανταπόκρισή σας είναι πολύ σημαντική για την αδιάκοπη και ασφαλή λειτουργία τους σε όλη τη χώρα».

Σημειώνεται ότι για εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν βάσει των προηγούμενων οριζόντιων παρατάσεων ισχύουν ειδικές μεταβατικές προϋποθέσεις, όπως ορίζεται στην κοινή υπουργική απόφαση της ΓΓΑ όπως αναλύθηκε στο airetos.gr .

Η απογραφή στον ΟΑΣΠ θεωρείται κρίσιμη για την προστασία των αθλουμένων και του προσωπικού και αποτελεί προαπαιτούμενο για κάθε άδεια λειτουργίας, ενισχύοντας σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας στις δημοτικές αθλητικές υποδομές.​‌‍

 

ΠΗΓΗ:airetos.gr

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR