spot_img
19.8 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Το RPN στον Μαραθώνα: Μαγευτικός επίλογος πολιτιστικών δρώμενων με τη Γιορτή Κρασιού (φωτογραφίες – βίντεο)

 

 

 

Σε μια μαγευτική βραδιά γεμάτη ήχους, χρώματα και αρώματα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, η 6η Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακού Χορού στον Δήμο Μαραθώνα. Η εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στην εμβληματική Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του θεσμού. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο υφυπουργός υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Δαμάσκος, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΠ Πολυχρόνης Μπαιρακτάρης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βασιλική Καβαλλάρη.

Η γιορτή άνοιξε με την «Θεατρική Σκηνή Νέων» του Δήμου Μαραθώνος, θέτοντας τον τόνο για μια βραδιά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Στη συνέχεια, οι χορωδίες «Ηλιόπετρα» του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και «Βαρδούσια Ηχώ» του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής χάρισαν στο κοινό μουσικές στιγμές γεμάτες συγκίνηση και αυθεντική παράδοση.

Βίκυ Καβαλλάρη- Βανίτα Σωφρόνη

 

Σ.Τσίρκας- Μ.Θεμιστοκλέους- Δ.Δαμάσκος- Π.Μπαϊρακτάρης

Περισσότερες από 30 χορευτικές ομάδες και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα ανέβηκαν στη σκηνή, παρουσιάζοντας ένα πολύχρωμο και πολυποίκιλο πανόραμα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης. Από την Κρήτη και τη Ρούμελη έως τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τα νησιά μας, οι συμμετέχοντες αναβίωσαν χορούς, φορεσιές και έθιμα που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση της βραδιάς ανέλαβε η κα Νάνσυ Σακελλάρη, προσφέροντας ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα, που συνδύαζε την ψυχαγωγία με την πολιτιστική κληρονομιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο και αποτέλεσε έναν ιδανικό επίλογο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Μαραθώνος, με μουσική, κρασί και χορό.

Η Γιορτή Κρασιού καθιερώνεται πλέον ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για την περιοχή, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των γενεών και ενισχύοντας την αίσθηση κοινοτικής ταυτότητας. Δείτε πολλές φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR