spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ελένη Ράντου: Η ερώτηση που έκανε στο ChatGPT και την άφησε άφωνη

 

 

 

Στην πρεμιέρα θεατρικής παράστασης “Απόρρητο” έδωσε το παρών το βράδυ της Δευτέρας (27/10) η Ελένη Ράντου και με αφορμή το θέμα του έργου που μας μεταφέρει στο καθόλου μακρινό 2028 όπου το ΑΙ έχει αποκτήσει, πλέον, δική του βούληση και μπορεί να ζητάει από τους ανθρώπους να του απαντούν σε θεμελιώδη, υπαρξιακά και κοινωνικά ερωτήματα, απάντησε για τη δική της σχέση με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η γνωστή ηθοποιός παραδέχθηκε πως χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, το οποίο της έχει χρησιμεύσει για τη δημιουργία επιστολών σε άλλη γλώσσα και όπως είπε χαρακτηριστικά, “με έχει σώσει”.

Δεν έκρυψε την ανησυχία της για τους κινδύνους που εγκυμονούν, αναφέροντας πως αυτό που την τρομάζει περισσότερο είναι το πώς μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει, ακόμα και σε βάρος άλλων.

Project Agora Advertising

“Μπορεί κάποιο διεστραμμένο μυαλό να σκεφτεί άλλους τρόπους χρήσης. Με τρομάζει δηλαδή πώς θα το χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι”, δήλωσε.

Τέλος, δεν έκρυψε πως έχει ρωτήσει το ChatGPT να της πει “Ποια είναι η Ελένη Ράντου;“, με την ηθοποιό να αποκαλύπτει πως του έχει ζητήσει συγκεκριμένα να της προτείνει ποια θεατρική παράσταση να ανεβάσει μετά την παράσταση – θεατρικό γεγονός, το “Πάρτυ της Ζωής μου“, στην οποία πρωταγωνιστεί.

“Είχε τέτοια εικόνα για μένα που ούτε εγώ δεν την έχω“, απάντησε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το “Πάρτυ της Ζωής μου”, ένα θεατρικό φαινόμενο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, επιστρέφει για 4η χρονιά από τις 18 Οκτωβρίου 2025, ύστερα από 400 συνεχόμενες sold out παραστάσεις και περισσότερους από 150.000 θεατές σε Αθήνα, Κύπρο και Θεσσαλονίκη.

Αυτή την εβδομάδα

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Ξεπαγώνει ο διάλογος με Τουρκία – “Ώριμο το έδαφος” σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

“Θεωρώ ότι το έδαφος είναι ώριμο για το Ανώτατο...

ΝΕΑ

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

RPN.GR