spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Miss Universe: Διοργανωτής επέπληξε δημόσια τη Miss Μεξικό και οι διαγωνιζόμενες αποχώρησαν

 

 

 

Πολλές διαγωνιζόμενες αποχώρησαν από εκδήλωση του διαγωνισμού Miss Universe, όταν ένας αξιωματούχος της διοργανώτριας χώρας, Ταϊλάνδη, επέπληξε δημόσια τη Miss Μεξικό, Φατίμα Μπος, κατά την διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης.

Όλα συνέβησαν στην τελετή που έλαβε χώρα πριν από τον διαγωνισμό. Ο διευθυντής του Miss Universe Thailand, Ναβάτ Ιτσαραγκρισίλ, επέπληξε τη Φατίμα Μπος μπροστά σε δεκάδες διαγωνιζόμενες επειδή δεν είχε αναρτήσει προωθητικό περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τότε εκείνη αντέδρασε και ο κ. Ναβάτ κάλεσε την ασφάλεια και απείλησε με διαγωνισμό όσες διαγωνιζόμενες την υποστήριζαν. H Φατίμα Μπος αποχώρησε από την αίθουσα και αρκετές διαγωνιζόμενες την ακολούθησαν σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Βίντεο του περιστατικού, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά, κυκλοφορεί πλέον ευρέως στο διαδίκτυο. Ο Οργανισμός Miss Universe (MUO) καταδίκασε τη «κακόβουλη» συμπεριφορά του κ. Ναβάτ, για την οποία εκείνος έχει από τότε ζητήσει συγγνώμη

 

 

Στο βίντεο ακούγονται οι διαγωνιζόμενες να φωνάζουν πίσω στον κ. Ναβάτ, ο οποίος υψώνει τη φωνή του για να επιπλήξει τη Μπος και της λέει επανειλημμένα να σταματήσει να μιλά.

Καθώς πολλές από αυτές σηκώνονται για να δείξουν τη στήριξή τους, ο κ. Ναβάτ ακούγεται να λέει: “Όποια θέλει να συνεχίσει τον διαγωνισμό, να καθίσει κάτω. Αν βγείτε έξω, οι υπόλοιπες συνεχίζουν”.

Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των γυναικών στο βίντεο φαίνεται να στέκεται όρθια, με αρκετές να κατευθύνονται προς την έξοδο.

Μετά την αποχώρησή της, η κ. Μπος δήλωσε στον Τύπο ότι ο 60χρονος αξιωματούχος ήταν “αγενής” και ότι την αποκάλεσε “χαζή”.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης αρνήθηκε τα όσα υποστήριξε η Miss Μεξικό υποστηρίζοντας ότι τα λόγια του παρερμηνεύθηκαν. 

Πολλά μέσα ανέφεραν ότι την αποκάλεσε “dumbhead” (χαζή). Σε συνέντευξη Τύπου αργότερα ισχυρίστηκε ότι ήθελε να πει πως “προκάλεσε ζημιά”.

 

 

Μεταξύ όσων αποχώρησαν την Τρίτη ήταν και η εν ενεργεία Miss Universe, Βικτόρια Κιερ Τέιλβιγκ από τη Δανία.

“Πρόκειται για τα δικαιώματα των γυναικών”, δήλωσε καθώς έφευγε από την εκδήλωση. “Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίζεις μια κατάσταση. Το να εξευτελίζεις ένα άλλο κορίτσι είναι πέρα από κάθε έννοια σεβασμού… Γι’ αυτό παίρνω το παλτό μου και φεύγω”.

Η Μπος αργότερα είπε σε συνέντευξή της: “Θέλω απλώς να πω στη χώρα μου πως δεν φοβάμαι να υψώσω τη φωνή μου. Είναι εδώ πιο δυνατή από ποτέ. Έχω έναν σκοπό. Έχω πράγματα να πω.

Ζούμε στον 21ο αιώνα. Δεν είμαι κούκλα για να με βάφουν, να με χτενίζουν και να μου αλλάζουν ρούχα”, πρόσθεσε.

“Ήρθα εδώ για να είμαι φωνή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια που αγωνίζονται για τα πιστεύω τους και να πω στη χώρα μου ότι είμαι απολύτως αφοσιωμένη σε αυτό”

 

 

Οι δηλώσεις του θεσμού

Η συμπεριφορά του προκάλεσε την αυστηρή επίπληξη από τον Οργανισμό Miss Universe, ο οποίος απέστειλε διεθνή αντιπροσωπεία στελεχών για να συνεχίσει την διοργάνωση του διαγωνισμού.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωση, ο πρόεδρος του MUO, Ραούλ Ρότσα, είπε: “ο κ. Ναβάτ ξέχασε την αληθινή έννοια του να είσαι γνήσιος οικοδεσπότης”.

Πρόσθεσε ότι ο Ταϊλανδός αξιωματούχος “ταπείνωσε, προσέβαλε και έδειξε έλλειψη σεβασμού προς τη Μπος”, και ότι διέπραξε “σοβαρή κατάχρηση καλώντας την ασφάλεια για να εκφοβίσει μια ανυπεράσπιστη γυναίκα”.

Η συμμετοχή του κ. Ναβάτ στον διαγωνισμό θα περιοριστεί “όσο το δυνατόν περισσότερο ή θα αποκλειστεί εντελώς”, ανέφερε ο Ρότσα, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός θα προβεί σε “νομικές ενέργειες” εναντίον του.

“Θέλω να επαναλάβω ότι το “Miss Universe” είναι ένας διαγωνισμός ενδυνάμωσης των γυναικών ώστε οι φωνές τους να ακούγονται στον κόσμο”, είπε.

Το βίντεο με τον κ. Ναβάτ προκάλεσε οργή στους θαυμαστές του διαγωνισμού, με πολλούς να κατακρίνουν έντονα τη συμπεριφορά του και να επαινούν την αντίδραση της Μπος (Miss Μεξικό).

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ναβάτ είπε: “Αν κάποιος ένιωσε άσχημα, άβολα ή επηρεάστηκε, ζητώ συγγνώμη από όλους. Ζήτησα ειδικά συγγνώμη από τα κορίτσια που ήταν παρόντα”.

 

 

Ο διαγωνισμός Miss Universe συνεχίζεται παρά τη διαμάχη.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR