spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

“Φαγητό για φτωχούς”: Σάλος με τις σούπες της Campbell – Ξεκίνησε έρευνα για τα συστατικά

 

 

 

Σε μήνυση που κατατέθηκε στο Μίσιγκαν την περασμένη εβδομάδα αναφέρεται ότι ένα στέλεχος της εταιρείας Campbell Soup Company έκανε προσβλητικά σχόλια για Ινδούς εργαζομένους και είπε ότι τα προϊόντα της εταιρείας προορίζονται για «φτωχούς ανθρώπους» κατά τη διάρκεια συνομιλίας με πρώην εργαζόμενο.

Παράλληλα, υπονόμευσε την ποιότητα των προϊόντων, προκαλώντας ερωτήματα για τα συστατικά που περιέχουν.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον Ρόμπερτ Γκάρζα, ο οποίος προσελήφθη από την Campbell ως αναλυτής κυβερνοασφάλειας τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Γκάρζα ισχυρίζεται ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Campbell, Μάρτιν Μπάλεϊ, έκανε τα προσβλητικά αυτά σχόλια κατά τη διάρκεια συνάντησης τον Νοέμβριο του 2024, η οποία είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί ο μισθός του.

 

ISTOCK

 

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Μπάλεϊ έκανε αρκετά σχόλια για τους Ινδούς εργαζομένους και είπε ότι η Campbell παράγει «ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα» για «φτωχούς ανθρώπους».

Ο Γκάρζα αναφέρει ότι στις 10 Ιανουαρίου ενημέρωσε τον προϊστάμενό του, Τζ. Ντι. Όπερλ, για τα σχόλια και ισχυρίζεται ότι ο Όπερλ δεν τον ενθάρρυνε να αναφέρει το περιστατικό στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Γκάρζα «απολύθηκε ξαφνικά», αναφέρει η μήνυση. Η συζήτηση μεταξύ Γκάρζα και Μπάλεϊ έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WDIV του Ντιτρόιτ.

Ο Τζέιμς Ρέιγκαν, εκπρόσωπος της Campbell, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν γνώριζε για την ηχογράφηση πριν προβληθεί στο WDIV την Πέμπτη.

Στο ηχητικό, ακούγεται ο Μάρτιν Μπάλεϊ να λέει: «Έχουμε γ@μ@μένα πράγματα για τους γ@μ@μένους φτωχούς. Δεν αγοράζω πλέον σχεδόν καθόλου προϊόντα Campbell’s. Δεν είναι υγιεινό τώρα που ξέρω τι στο διάολο υπάρχει μέσα».

Ο Μπάλεϊ αναφέρθηκε επίσης στο «βιομηχανικό κρέας», λέγοντας: «Δεν θέλω να φάω ένα κομμάτι κοτόπουλου που προέρχεται από τρισδιάστατο εκτυπωτή».

Ενώ τα βιομηχανικά τρόφιμα επιτρέπονται προς πώληση στις ΗΠΑ, οι εταιρείες υποχρεούνται να επισημαίνουν τέτοια προϊόντα. Η Campbell’s έχει αποκαλύψει ότι η κάνναβη, το καλαμπόκι, η σόγια και τα ζαχαρότευτλα καλλιεργούνται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους.

Ο Μπάλεϊ είναι ένας από τους πολλούς αντιπροέδρους της Campbell, σύμφωνα με τον Ρέιγκαν. Στο LinkedIn, αναφέρεται ως αντιπρόεδρος και επικεφαλής διευθυντής ασφάλειας πληροφοριών.

 

ISTOCK

 

Έρευνά την ποιότητα των προϊόντων της Campbell μετά τις καταγγελίες

Η Campbell δήλωσε σε ανακοίνωση προς το CBS News ότι ο Μπάλεϊ τελεί προσωρινά σε άδεια ενώ η εταιρεία διεξάγει έρευνα.

«Εάν πράγματι έγιναν αυτά τα σχόλια, είναι απαράδεκτα», ανέφερε η εταιρεία. «Τα σχόλια που ακούγονται στην ηχογράφηση σχετικά με τα προϊόντα μας δεν είναι απλώς ανακριβή — είναι εξόφθαλμα παράλογα».

Η Campbell υπερασπίστηκε επίσης την ποιότητα των προϊόντων της. «Το άτομο που φέρεται να μιλά στην ηχογράφηση εργάζεται στο τμήμα πληροφορικής και δεν έχει καμία σχέση με το πώς φτιάχνουμε τα τρόφιμά μας», ανέφερε η εταιρεία.

Τη Δευτέρα, ο Τζέιμς Ούθμαϊερ, Γενικός Εισαγγελέας της Φλόριντα, δήλωσε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ότι η πολιτειακή Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών ερευνά την ποιότητα των προϊόντων της Campbell.

Σημειώνεται πως ο Γκάρζα ζητά αποζημίωση για συναισθηματική, επαγγελματική και οικονομική βλάβη, καθώς και τα δικαστικά του έξοδα.

Αυτή την εβδομάδα

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Ξεπαγώνει ο διάλογος με Τουρκία – “Ώριμο το έδαφος” σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

“Θεωρώ ότι το έδαφος είναι ώριμο για το Ανώτατο...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

ΝΕΑ

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

RPN.GR