spot_img
15.1 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Κερατσίνι: Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από τον θάνατο του ηλικιωμένου ζευγαριού – Χάσανε έναν γιο πριν από δύο χρόνια- rpn

 

 

Μια ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από παλιά, από εκείνες που μιλούν για ανθρώπους που πορεύτηκαν μια ζωή μαζί και έφυγαν με τον ίδιο τρόπο, συγκλονίζει το Κερατσίνι. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στο μπαλκόνι του σπιτιού του, ξαπλωμένο πλάι-πλάι, όπως έζησε επί δεκαετίες. Η οικογενειακή δοκιμασία που προηγήθηκε, με την απώλεια του μοναχογιού τους πριν από περίπου έναν χρόνο, φαίνεται πως είχε αφήσει βαθύ αποτύπωμα στην καθημερινότητά τους.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με συγγενείς και γείτονες, το ζευγάρι προσπαθούσε να διαχειριστεί το πένθος, αλλά η ψυχική και σωματική τους κατάσταση φαινόταν να επιδεινώνεται. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούσαν τις συνήθειές τους, τις μικρές τελετουργίες που κρατούν όρθια μια οικογένεια, όσο κι αν τη βαραίνει η απώλεια.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου. Ο εγγονός τους, που φρόντιζε να τους επισκέπτεται καθημερινά, έφτασε στο σπίτι για να τους αφήσει ψωμί, όπως έκανε πάντα. Μόλις βγήκε στο μπαλκόνι, βρέθηκε μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα: ο παππούς και η γιαγιά ήταν ξαπλωμένοι στο πάτωμα, ακίνητοι και δίπλα-δίπλα. Ο νεαρός ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε μιλήσει μαζί τους και τίποτα δεν είχε προϊδεάσει για το μοιραίο.

Το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό εξακολουθεί να προκαλεί έντονη συζήτηση στη γειτονιά. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας φαίνεται να έχασε την ισορροπία του ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι, πέφτοντας και τραυματιζόμενος. Η σύζυγός του, ακούγοντας τον θόρυβο, έσπευσε να τον βοηθήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις, και οι δύο υπέστησαν σχεδόν ταυτόχρονα ισχαιμικό επεισόδιο. Ο άνδρας φέρεται να κατέληξε πρώτος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέρρευσε και η γυναίκα του.

Οι μώλωπες στο χέρι του άνδρα αποδίδονται στην προσπάθεια της γυναίκας του να τον σύρει προς τα μέσα για να τον βοηθήσει, όπως εξήγησε ο εγγονός τους. Η ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρει πως και οι δύο παρουσίασαν ισχαιμία του μυοκαρδίου, με τον θάνατό τους να επέρχεται σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο.

Γείτονες που γνώριζαν το ζευγάρι μιλούν για ανθρώπους δεμένους, που στήριζαν ο ένας τον άλλο, ακόμα κι όταν η ζωή τους δοκίμαζε με τον πιο σκληρό τρόπο. «Ο παππούς βγήκε να πλύνει μια λεκάνη. Έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Η γιαγιά άκουσε, βγήκε έξω όπως ήταν, και μάλλον έπαθαν και οι δύο ανακοπή», περιγράφει μια γειτόνισσα.

Η κηδεία τους τελείται σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, σε κλίμα βαθιάς θλίψης. Το Κερατσίνι αποχαιρετά ένα ζευγάρι που έζησε και έφυγε μαζί, αφήνοντας πίσω μια οικογένεια που κουβαλά διαδοχικές απώλειες, αλλά και μια ιστορία αγάπης και συντροφικότητας που δύσκολα συναντά κανείς πια.

Αυτή την εβδομάδα

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Περισσότερο ΛΟΑΤΚΙ, λιγότερα one night stands: Οι αριθμοί πίσω από την σεξουαλική ζωή της Gen Z

Η σεξουαλική ζωή της Gen Z παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά

Κάθεστε πολλές ώρες και θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά...

Προειδοποίηση Γκέιτς: Οι θάνατοι παιδιών θα αυξηθούν για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα

Περίπου 200.000 περισσότερα παιδιά πιθανόν θα πεθάνουν πριν από...

Ο καταλύτης Τσίπρας και το ερώτημα για εκλογές

«Σεισμό» για το πολιτικό σκηνικό αποτέλεσε η πρωτοβουλία του...

RPN.GR