spot_img
19.8 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Κερατσίνι: Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από τον θάνατο του ηλικιωμένου ζευγαριού – Χάσανε έναν γιο πριν από δύο χρόνια- rpn

 

 

 

Μια ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από παλιά, από εκείνες που μιλούν για ανθρώπους που πορεύτηκαν μια ζωή μαζί και έφυγαν με τον ίδιο τρόπο, συγκλονίζει το Κερατσίνι. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στο μπαλκόνι του σπιτιού του, ξαπλωμένο πλάι-πλάι, όπως έζησε επί δεκαετίες. Η οικογενειακή δοκιμασία που προηγήθηκε, με την απώλεια του μοναχογιού τους πριν από περίπου έναν χρόνο, φαίνεται πως είχε αφήσει βαθύ αποτύπωμα στην καθημερινότητά τους.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με συγγενείς και γείτονες, το ζευγάρι προσπαθούσε να διαχειριστεί το πένθος, αλλά η ψυχική και σωματική τους κατάσταση φαινόταν να επιδεινώνεται. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούσαν τις συνήθειές τους, τις μικρές τελετουργίες που κρατούν όρθια μια οικογένεια, όσο κι αν τη βαραίνει η απώλεια.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου. Ο εγγονός τους, που φρόντιζε να τους επισκέπτεται καθημερινά, έφτασε στο σπίτι για να τους αφήσει ψωμί, όπως έκανε πάντα. Μόλις βγήκε στο μπαλκόνι, βρέθηκε μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα: ο παππούς και η γιαγιά ήταν ξαπλωμένοι στο πάτωμα, ακίνητοι και δίπλα-δίπλα. Ο νεαρός ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε μιλήσει μαζί τους και τίποτα δεν είχε προϊδεάσει για το μοιραίο.

Το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό εξακολουθεί να προκαλεί έντονη συζήτηση στη γειτονιά. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας φαίνεται να έχασε την ισορροπία του ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι, πέφτοντας και τραυματιζόμενος. Η σύζυγός του, ακούγοντας τον θόρυβο, έσπευσε να τον βοηθήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις, και οι δύο υπέστησαν σχεδόν ταυτόχρονα ισχαιμικό επεισόδιο. Ο άνδρας φέρεται να κατέληξε πρώτος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέρρευσε και η γυναίκα του.

Οι μώλωπες στο χέρι του άνδρα αποδίδονται στην προσπάθεια της γυναίκας του να τον σύρει προς τα μέσα για να τον βοηθήσει, όπως εξήγησε ο εγγονός τους. Η ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρει πως και οι δύο παρουσίασαν ισχαιμία του μυοκαρδίου, με τον θάνατό τους να επέρχεται σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο.

Γείτονες που γνώριζαν το ζευγάρι μιλούν για ανθρώπους δεμένους, που στήριζαν ο ένας τον άλλο, ακόμα κι όταν η ζωή τους δοκίμαζε με τον πιο σκληρό τρόπο. «Ο παππούς βγήκε να πλύνει μια λεκάνη. Έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Η γιαγιά άκουσε, βγήκε έξω όπως ήταν, και μάλλον έπαθαν και οι δύο ανακοπή», περιγράφει μια γειτόνισσα.

Η κηδεία τους τελείται σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, σε κλίμα βαθιάς θλίψης. Το Κερατσίνι αποχαιρετά ένα ζευγάρι που έζησε και έφυγε μαζί, αφήνοντας πίσω μια οικογένεια που κουβαλά διαδοχικές απώλειες, αλλά και μια ιστορία αγάπης και συντροφικότητας που δύσκολα συναντά κανείς πια.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR