spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

«Πλήρης η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Παλλήνης» – ερώτηση στη Βουλή -rpn

 

 

 

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν από κοινού ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Γιώργος Καραμέρος με την συνυπογραφή έντεκα (11) βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πλήρη απουσία δημόσιας δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στον Δήμο Παλλήνης, παρά τη ραγδαία πληθυσμιακή του αύξηση και τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων.

Ο Δήμος Παλλήνης καταγράφει αύξηση πληθυσμού 11,06% σε σχέση με το 2011, μια από τις μεγαλύτερες στην περιφέρεια Αττικής. Παρ’ όλα αυτά, στερείται παντελώς δημόσιας δομής ΠΦΥ, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες υγείας και επιβάρυνση των ήδη υπερφορτωμένων  νοσοκομείων της Αττικής.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι, τον Αύγουστο του 2025, ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Παλλήνη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι σήμερα σαφές θεσμικό πλαίσιο, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, πρόβλεψη στελέχωσης ή ένταξη στον υγειονομικό χάρτη. Η αόριστη αυτή εξαγγελία, με προβλεπόμενο ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος του 2028, γεννά εύλογες ανησυχίες για το αν και πότε θα λειτουργήσει ουσιαστικά η δομή.

Με την ερώτησή τους, ζητούν από τον Υπουργό Υγείας σαφείς απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα ένταξης του Δήμου Παλλήνης στον υγειονομικό χάρτη της Αττικής και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Παλλήνη καθώς και  για τον προγραμματισμό της μόνιμης στελέχωσης του.

Όπως επισημαίνουν, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα ενός καθολικού, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως αποσπασματικό έργο υποδομής ή να παραδίδεται ως «κενό κέλυφος» χωρίς προσωπικό και λειτουργική ετοιμότητα.

 

Επισυνάπτεται η ερώτηση και το Δελτίο Τύπου.2026-01-20 Παναγιωτόπουλος Καραμέρος για ΚΥ Παλλήνης (1) 2026-01-20 Παναγιωτόπουλος Καραμέρος για ΚΥ Παλλήνης

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Διώνη Πικερμίου: Κάτοικοι ζητούν ενημέρωση για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την άμεση ενημέρωση των κατοίκων της Διώνης Πικερμίου σχετικά...

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία – Ποιοι κερδίζουν και ποιες είναι οι παγίδες

Μια νέα ευκαιρία τακτοποίησης παλαιών οφειλών προς την Εφορία...

Καιρός σήμερα: Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες κυλά η σημερινή ημέρα σε...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

ΝΕΑ

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

RPN.GR