spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης Χρήστου Αηδόνη με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων – rpn

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας, θεωρώ αναγκαίο να αποσαφηνιστούν ορισμένα πραγματικά δεδομένα, με σεβασμό προς όλους.
Οι συνθήκες στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου δεν προέκυψαν το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα διαχρονικό ζήτημα που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοικητική περίοδο και το οποίο παρέμεινε επί σειρά ετών χωρίς ουσιαστική χωροταξική αναδιάταξη. Οι χώροι, οι ανάγκες και οι δυσκολίες ήταν γνωστές.
✔️Το να σπεύδουν να καπηλευτούν την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα είναι ακραίος λαϊκισμός που δεν πείθει ούτε τους εαυτούς τους.
✔️Είναι χαρακτηριστικό ότι για πολλά χρόνια εργαζόμενοι στεγάζονταν στο διάδρομο του Δημαρχείου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη και σε υπόγειους χώρους, χωρίς τότε να έχει αναδειχθεί δημόσια το ζήτημα με την ίδια ένταση.
Η παρούσα διοίκηση αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή την ανάγκη αποσυμφόρησης και ήδη έχει ξεκινήσει οργανωμένη διαδικασία μίσθωσης πρόσθετων χώρων, με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη διοικητική πράξη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Παράλληλα, ο Δήμος έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό μέσω θεσμοθετημένων προγραμμάτων, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες που είχαν συσσωρευτεί για χρόνια.
Η ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού και η αναβάθμιση υποδομών αποτελούν μέρος ενός ενιαίου σχεδίου βελτίωσης της διοικητικής λειτουργίας.
✔️Η Δημοτική Αρχή σέβεται απολύτως τους εργαζόμενους και αναγνωρίζει ότι αποτελούν τον πυρήνα της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου. Δεν υπάρχει πρόθεση αντιπαράθεσης. Υπάρχει μόνο η υποχρέωση να παρουσιάζονται τα γεγονότα με ακρίβεια.
✔️Η διαδικασία επίλυσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Στόχος είναι ένας Δήμος που εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
✔️ Ο Δήμος χρειάζεται συνεργασία, θεσμική σοβαρότητα και κοινή προσπάθεια. Σε αυτή τη γραμμή θα συνεχίσουμε.

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR