Σε ζεστό και εορταστικό κλίμα, οι Rafina Runners έκοψαν τη βασιλόπιτά τους, στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα” στην πλατεία της Ραφήνας.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο π.Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου και η δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, τιμώντας με την παρουσία τους τον δραστήριο σύλλογο δρομέων της πόλης.
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου που τερμάτισαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2025. Δρομείς που δεν μετρούν απλώς χιλιόμετρα, αλλά κουβαλούν ιστορία, μνήμη και προσωπική υπέρβαση σε κάθε βήμα.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε συγκινητική αναφορά στην πρόσφατη απώλεια του αθλητή του συλλόγου, μαραθωνοδρόμου, ορειβάτη, αναρριχητή και φυσιολάτρη, του αείμνηστου Ντίνου Μαχαίρα. Ένα όνομα που, όπως ειπώθηκε, θα συνεχίσει να τρέχει μαζί τους — έστω και νοερά — σε κάθε διαδρομή.
Οι Rafina Runners έχουν σταθερή και δυναμική παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Οι δεκάδες δρομείς τους που κάθε χρόνο τερματίζουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο δεν πετυχαίνουν μόνο μια ατομική νίκη. Περπατούν –και τρέχουν– στα μονοπάτια της ιστορίας και της μνήμης, γίνονται φορείς και πρεσβευτές αξιών όπως η ελευθερία του αγώνα, η δημοκρατία και η αλληλεγγύη, τιμώντας τον τόπο και τον εαυτό τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική βραδιά, χαμόγελα και κουβέντες που κράτησαν μέχρι αργά.
Συγχαρητήρια σε όλους. Και του χρόνου με υγεία, πολλά χιλιόμετρα και —το βασικό— χωρίς τραυματισμούς. Οι δρόμοι είναι ακόμα πολλοί.
Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Μπλιζιώτη































