Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία προχώρησε σε αμφιλεγόμενες συγκρίσεις αναφερόμενη στους 200 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους ναζί στην Καισαριανή.
Η βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας μιλούσε σε εκπομπή του Action24, όπου κλήθηκε να σχολιάσει φωτογραφίες από την εκτέλεση των «200». Απευθυνόμενη στον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μελίδη, διερωτήθηκε «τι σχέση έχουν οι σημερινοί κομμουνιστές με εκείνους;».
Η τοποθέτησή της δεν σταμάτησε εκεί. Σε ακόμη πιο αιχμηρό τόνο πρόσθεσε ότι «και με μια σφαλιάρα φεύγουν. Πλάκα μου κάνετε; Τα ζήσαμε, τα ακούγαμε μέσα στο σπίτι μας», φράση που άναψε φωτιές και άνοιξε νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Οι δηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από πολιτικούς χώρους και χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα ως ιστορικά ατυχείς και προσβλητικές για τη μνήμη των εκτελεσμένων αντιστασιακών. Όταν η Ιστορία γίνεται εργαλείο πρόχειρης αντιπαράθεσης, το αποτέλεσμα σπάνια βγαίνει σοφό — και σχεδόν ποτέ ψύχραιμο.































