spot_img
32.9 C
Rafina
Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2026
spot_img

Αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού

 

 

Έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με διάταξη που περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, αναστέλλεται η αύξηση διοδίων της Αττικής Οδού Α.Ε. μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η υπηρέτηση των συμφερόντων των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών υπήρξε αταλάντευτα απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Κυβέρνησης.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να λαμβάνει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα ενάντια σε κάθε απόπειρα να πληγούν τα συμφέροντα των πολιτών ιδίως όταν αυτό επιχειρείται από μονομερείς, αιφνιδιαστικές και καταχρηστικές ενέργειες κατά προδήλως καταχρηστική και αυθαίρετη ενάσκηση δήθεν δικαιωμάτων ιδιωτών.

Ο Υπουργός έχει δηλώσει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν ανεκτοί καιροσκοπισμοί ιδιωτικών συμφερόντων αποπειρώμενοι να πλήξουν το δημόσιο συμφέρον οι οποίοι εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο για να εγκαθιδρύσουν ανυπόστατα δικαιώματα και οικονομικά οφέλη σε βάρος των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Πολλώ δε μάλλον, όταν οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο έλεγχος των οικονομικών παραμέτρων της σύμβασης είναι ανοικτός και συνεπώς με αυτόν τον τρόπο αυθαίρετα και καταχρηστικά επιχειρούν να παγιώσουν προεκλογικά μία κατάσταση ευνοϊκή για τα οικονομικά τους συμφέροντα, ζημιώνοντας όμως το δημόσιο συμφέρον, αφού με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να προκαταλάβουν τα αποτελέσματά του ελέγχου, από τον οποίο και μόνο θα προκύψει ο χρόνος απόσβεσης του έργου, δηλαδή η πραγματική διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης και ο χρόνος λήξης της και συνεπώς επιστροφής της Αττικής Οδού στο Δημόσιο», τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνεται διάταξη για τη διευκόλυνση μετακίνησης των εκλογέων και η απαλλαγή τους από την καταβολή διοδίων.

Για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα χωρίς την καταβολή διοδίων από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από την δωδεκάτη πρωινή (12.00 π.μ.) της 6ης Ιουλίου μέχρι την ογδόη πρωινή (8.00 π.μ.) της 8ης Ιουλίου 2019.

ΠΗΓΗ:enikos.gr

Αυτή την εβδομάδα

Κάτω τα χέρια από τις εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΤΟY 3ου Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΔΕΝ...

Με μεγαθήρια η ΑΕΚ στο Champions League: Αντιμέτωπη με Ρεάλ, Σίτι, Ντόρτμουντ και Ρόμα

Μια σειρά από σπουδαίες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις περιμένει την ΑΕΚ...

Καιρός – Κολυδάς: Τι έρχεται το επόμενο δεκαήμερο – Πού εντοπίζεται το ισχυρότερο θερμό σήμα

Έντονες διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή αναμένεται να παρουσιάσει...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026 και ώρα 19:30, σε μεικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας...

Πανηγυρικός Εσπερινός στη Ραφήνα, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου – ευλογήθηκαν και οι φανουρόπιτες- φωτο βίντεο rpn

Εχθές Πέμπτη 26/8 πραγματοποιηθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και ευλογήθηκαν οι...

ΝΕΑ

Κάτω τα χέρια από τις εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΤΟY 3ου Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΔΕΝ...

Με μεγαθήρια η ΑΕΚ στο Champions League: Αντιμέτωπη με Ρεάλ, Σίτι, Ντόρτμουντ και Ρόμα

Μια σειρά από σπουδαίες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις περιμένει την ΑΕΚ...

Καιρός – Κολυδάς: Τι έρχεται το επόμενο δεκαήμερο – Πού εντοπίζεται το ισχυρότερο θερμό σήμα

Έντονες διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή αναμένεται να παρουσιάσει...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026 και ώρα 19:30, σε μεικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας...

Ξεκινά η μεγαλύτερη επιδότηση για νέο αυτοκίνητο στην Ελλάδα- «Πράσινο φως» για το Κοινωνικό Leasing

Τον δρόμο για το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιδοτούμενης μίσθωσης αυτοκινήτων...

Κατεδαφίστηκε το κτήριο του Μπάντμιντον στο Γουδή μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού

Στην κατεδάφιση του κτηρίου του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Μπάντμιντον...

RPN.GR