spot_img
13.9 C
Rafina
Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2026
spot_img

Έκτακτη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ στο Δημαρχείο Ραφήνας – Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος για την κακοκαιρία

 

 

 

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει ότι κατόπιν των γενικών οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενόψει της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, έχει τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο, έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ), υπό την προεδρία της Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, κας Δήμητρας Τσεβά. Τον συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Λύγκου, κ. Βασίλης Μπουρνιάς και κ. Σωτήρης Σκούφος, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, οι Προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου, η διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων και στην προστασία των πολιτών, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων φιλοξενίας, εφόσον απαιτηθεί, ενώ έχουν ήδη δοθεί οδηγίες σε εργοληπτικές εταιρείες για τη διασφάλιση συνεχούς παρουσίας προσωπικού στα εργοτάξια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου καλεί τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, να περιορίζουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων αρχών.

 

Αυτή την εβδομάδα

Πλημμύρισε το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης – Με την πρώτη βροχή, μαθήματα… στις λάσπες

Με την πρώτη σοβαρή ανοιξιάτικη βροχή, το «καινούριο» 4ο...

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ενεργειακή ακρίβεια και γεωπολιτικοί κίνδυνοι

Οι οικονομικές και ενεργειακές επιπτώσεις των διεθνών εξελίξεων, καθώς...

Διάρρηξη σε μονοκατοικία στη Ραφήνα – Έδρασαν ανενόχλητοι σε απομονωμένο δρόμο

Ανησυχία προκαλεί περιστατικό διάρρηξης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα...

Κρίση, ρήξεις κι… επιστροφές: Η εξέλιξη που αλλάζει όλα τα δεδομένα στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

Διέξοδο αναζητά η Δήμαρχος Ραφήνας–Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, σε μια...

Το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ραφήνας Πικερμίου- Επανεξελέγη Πρόεδρος ο Βαγγέλης Χαραμής

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ  Ημερ. 31/03/2026  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών...

ΝΕΑ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ενεργειακή ακρίβεια και γεωπολιτικοί κίνδυνοι

Οι οικονομικές και ενεργειακές επιπτώσεις των διεθνών εξελίξεων, καθώς...

Διάρρηξη σε μονοκατοικία στη Ραφήνα – Έδρασαν ανενόχλητοι σε απομονωμένο δρόμο

Ανησυχία προκαλεί περιστατικό διάρρηξης που σημειώθηκε αργά το απόγευμα...

Το νέο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ραφήνας Πικερμίου- Επανεξελέγη Πρόεδρος ο Βαγγέλης Χαραμής

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ  Ημερ. 31/03/2026  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών...

LAF LAB Ραφήνα: Πάσχα χωρίς οθόνες –Easter Camp- Δημιουργία, παιχνίδι και δράση για παιδιά

Το αιώνιο δίλημμα των διακοπών επιστρέφει: PlayStation ή δημιουργική...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στο vouchers.gov.gr μπορούν να υποβάλουν από σήμερα, 01 Απριλίου, την αίτησή...

Κακοκαιρία Erminio: Μήνυμα 112 σε Αρκαδία και Λακωνία – Σε εξέλιξη έντονα φαινόμενα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Erminio, με ισχυρές...

RPN.GR