spot_img
27.2 C
Rafina
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
spot_img

«Μαραθώνια Μονοπάτια»: Πεζοπορία από την Αγία Τριάδα Γραμματικού ως την Μονή Αναστάντος Χριστού στον Βαρνάβα

 

 

 

• Τα Μαραθώνια Μονοπάτια, θα εξορμήσουν την Κυριακή 10/05/2026 στην Ανοιξιάτικη εξοχή του Γραμματικού και του Βαρνάβα.

• Θα συναντηθούμε 09:00 πμ στο Μεταβυζαντινό Εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας Γραμματικού (38.22090703861039, 23.964307321888036) και θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας στις 09:15 πμ.

• Είναι το παλαιότερο κτίσμα στην περιοχή που χρονολογείται γύρω στον 13ο με 14ο αιώνα. .Στον προαύλιο χώρο, κατά πληροφορίες, υπήρχε μοναστήρι, όπου υπάρχουν μεγάλα πιθάρια αποθήκευσης τροφίμων. Αργότερα, πάντα κατά πληροφορίες των γερόντων, χρησιμοποιήθηκε ὡς άσυλο ανιάτων, λόγω τού πευκοδάσους πού υπήρχε.

• Θα ανηφορίσουμε τον παλιό βραχόδρομο που οδηγούσε στα μεταλλεία σιδήρου και τον Βαρνάβα, μέσω του λόφου του Σταυραετού.

• Θα κινηθούμε στον χωματόδρομο προς τον οικισμό του Βαρνάβα και θα καταλήξουμε μέσω μονοπατιού στη Μονή Αναστάντος Χριστού. Στη Μονή θα καθίσουμε για προσκύνημα και ξεκούραση.

• Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα δούμε και τον καταρράκτη του Βαρνάβα, να πέφτει από ψηλά στην απέναντι πλευρά της ρεματιάς.

• Θα επιστρέψουμε χρησιμοποιώντας τον ίδιο δρόμο.

• Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 10 χλμ, η υψομετρική διαφορά από το σημείο εκκίνησης (400 μ.) είναι +/- 145μ. και ο χρόνος υλοποίησης της είναι 3,5 – 4,5 ώρες, με τις στάσεις.

• Ο ουρανός με βάσει τις σημερινές προβλέψεις θα είναι συνεφιασμένος, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 18 – 21 C και ο άνεμος θα είναι Β-ΒΑ 2 bf.

• Θα φοράμε ρούχα κατάλληλα για την εποχή, αντιολισθητικά πεζοπορικά μποτάκια ή παπούτσια trekking και θα έχουμε μαζί μας αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, μπατόν και σακίδιο που θα περιέχει τουλάχιστον 750 ml νερό, σνάκ, ενεργειακές μπάρες, φρούτα, ξηρούς καρπούς και υποχρεωτικά το προσωπικό μας φαρμακείο, στο οποίο θα βρίσκονται και τα ημερήσια φάρμακά μας.

• Δεύτερα ρούχα, κάλτσες και παπούτσια καλό θα ήταν να υπάρχουν στο αυτοκίνητό μας.

• Η διαδρομή είναι βαθμού δυσκολίας 1, κατάλληλη για αρχαρίους με καλή φυσική κατάσταση και παιδιά.

• Μπορείτε να φέρετε μαζί σας και το ζώο συντροφιάς σας.

• Συνοδός της ομάδας θα είναι Συνοδός Βουνού των Μαραθώνιων Μονοπατιών.

• Η συμμετοχή στην εξόρμηση γίνεται με προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.

• Τα Μαραθώνια Μονοπάτια είναι έτοιμα να αποκτήσουν Νομική Υπόσταση. Για τα έξοδα ίδρυσης του Ελληνικού Πεζοπορικού και Ορειβατικού Συλλόγου Μαραθώνος «Μαραθώνια Μονοπάτια» (Ε.Π.Ο.Σ. Μαραθώνος «Μαραθώνια Μονοπάτια»), κάθε ενήλικας συμμετέχοντας θα δώσει 5€.

• Για να δηλώσετε συμμετοχή και για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο messenger των Μαραθώνιων Μονοπατιών στη σελίδα μας Marathon Paths στο Facebook ή να καλέσετε από 18:00 – 21:00 καθημερινά στο 6975225627.

Αφήστε σπίτι τις σκέψεις και την καθημερινότητα σας, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση κι ελάτε να περπατήσουμε στην πανέμορφη εξοχή της Αττικής!
Μαραθώνια Μονοπάτια, ακολουθήστε τα βήματά μας!

Υ.Γ.: Μετά το τέλος της πεζοπορίας μας, όποιος επιθυμεί να γευματίσει σε κάποια ταβέρνα, υπάρχουν ταβέρνες στο Γραμματικό, το Άνω Σούλι, τον Μαραθώνα και το Καλέντζι για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας και υπέροχες ψαροταβέρνες στην Παραλία του Μαραθώνα, στο Σέσι Γραμματικού και την Νέα Μάκρη.

Δελτίο Τύπου

Αυτή την εβδομάδα

Ο Κώστας Ξηντάρας επικεφαλής της νέας ”Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης” Ραφήνας Πικερμίου

''Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη'' ειναι το όνομα της νέας παράταξης...

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με Τσεβά (σύζυγο) και Αργύρη Κωστάκη (βίντεο)

Για ακόμη μια φορά ο σύζυγος της Δημάρχου έδωσε...

Τα μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής Ραφήνας Πικερμίου

Μετά από την σημερινή εκλογική διαδικασία εξελέγησαν τα μέλη...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Ανατολική Αττική την Τρίτη 7/7

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΡΙΤΗ...

ΝΕΑ

Τα μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής Ραφήνας Πικερμίου

Μετά από την σημερινή εκλογική διαδικασία εξελέγησαν τα μέλη...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Ανατολική Αττική την Τρίτη 7/7

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο ΤΡΙΤΗ...

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη η Κατερίνα Παπαδοπούλου

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου επανεξελέγη η Κατερίνα...

Ηράκλειο: Βαρύ πένθος στο τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι...

RPN.GR