spot_img
26.8 C
Rafina
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
spot_img

Παύει να είναι αργία η εορτή των Τριών Ιεραρχών

 

 

 

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»:

Α. Η  30ή Ιανουαρίου κάθε έτους , ημέρα της θρησκευτικής  των Τριών Ιεραρχών , παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας.

Β.Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.

Γ. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού  και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων  και της εν γένι προσφοράς τους  στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.
Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια  όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια καιιδιωτική, έτσι ώστε  ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Αυτή την εβδομάδα

Burnout: Οι εργαζόμενοι εξαντλούνται, οι οικονομικοί δείκτες ανθίζουν

Δεν ξέρω αν η Nayyirah Waheed θα συμφωνούσε με...

Gs Hellas: Αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή της Miss Universe Greece 2026!

Μετράμε αντίστροφα για την τελική επιλογή των 50 φιναλίστ,...

ΝΕΑ

Gs Hellas: Αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή της Miss Universe Greece 2026!

Μετράμε αντίστροφα για την τελική επιλογή των 50 φιναλίστ,...

Στις φλόγες πούλμαν στην Περιφερειακή Υμηττού – Αναστάτωση και κυκλοφοριακά προβλήματα

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην Περιφερειακή Υμηττού,...

RPN.GR