spot_img
28.4 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Νέος Βουτζάς: Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μουσική κάτω από τ’ αστέρια

 

 

Υπάρχουν τραγούδια που δεν τελειώνουν όταν σβήσει η τελευταία νότα. Μένουν μέσα μας σαν σκηνές από παλιές ταινίες, σαν καλοκαίρια που δεν ξεχάστηκαν ποτέ. Μελωδίες που κουβαλούν πρόσωπα, βλέμματα, έρωτες, ασπρόμαυρες εικόνες και λίγη από εκείνη τη μαγεία που σήμερα σπανίζει — γιατί όλα τρέχουν πιο γρήγορα κι όμως η ψυχή εξακολουθεί να ζητά κάτι αληθινό.

Αυτή τη μαγεία επιχειρεί να ξαναζωντανέψει η μουσική βραδιά που διοργανώνεται την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026, στις 20:30, στον κήπο της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου στον Νέο Βουτζά. Ένας χώρος που, για μία νύχτα, μεταμορφώνεται σε υπαίθρια σκηνή γεμάτη μουσική, μνήμες και κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Στο πιάνο, ο σπουδαίος μαέστρος και μουσικός Μίλτος Λογιάδης. Στη φωνή, η ξεχωριστή Αλίκη Καγιαλόγλου, μια καλλιτέχνις με έντονη θεατρικότητα και προσωπικό ύφος, που δεν ερμηνεύει απλώς τραγούδια· τα ζει επί σκηνής. Με οδηγό τη νοσταλγία του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου, οι δύο καλλιτέχνες ταξιδεύουν το κοινό μέσα από εμβληματικές μελωδίες μεγάλων συνθετών και ποιητών, δημιουργώντας ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και συναίσθημα.

Η Αλίκη Καγιαλόγλου μετατρέπει κάθε τραγούδι σε ένα μικρό θεατρικό μονόπρακτο. Με έμφαση στον ποιητικό λόγο και τη δραματουργία των στίχων, στήνει ένα ιδιαίτερο one woman show που ισορροπεί ανάμεσα στη συναυλία και την παράσταση. Δίπλα της, ο Μίλτος Λογιάδης συνοδεύει με τη γνωστή μουσική του ευαισθησία, αποδεικνύοντας πως ορισμένες συνεργασίες δεν χρειάζονται φανταχτερά σκηνικά για να συγκινήσουν — μόνο ποιότητα και ψυχή.

Η περσινή εμπειρία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και η φετινή επανάληψη έρχεται σχεδόν σαν απαίτηση του ίδιου του κοινού. Γιατί, κακά τα ψέματα, μέσα σε μια εποχή που όλα γίνονται story των 15 δευτερολέπτων, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να κάτσουν κάτω από τα δέντρα, να ακούσουν μουσική και να θυμηθούν πώς είναι να σταματά λίγο ο χρόνος.

Η προπώληση πραγματοποιείται στα γραφεία του Συλλόγου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 1, Νέος Βουτζάς, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6973247096 και 6939163688.

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα & Πέμπτη: 09:00 – 15:00
  • Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 – 22:00

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κι αυτές οι βραδιές συνήθως δεν περιμένουν τους τελευταίους.

Αυτή την εβδομάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Λαϊκή αγρυπνία» την Κυριακή στη Νίκαια – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε «λαϊκή αγρυπνία» θα τεθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου...

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

RPN.GR